≫ 

Bolnica u Zemunu postaje kovid: Sprema se i "Banjica", ceo KCS postaje Urgentni, VMA prima civile

Ako bude bilo potrebe od sledeće nedelje će se uključiti i bolnice u Požarevcu, Smederevu, Smedersvkoj Palanci i Aranđelovcu

  • 29
Zemunska bolnica, Institut Banjica, VMA i KCS

Foto: Google Street View, Mateja Beljan, ATA Images

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je jutros sastanak sa direktorima bolnica u Srbiji i  kako saznajemo, Zemunska bolnica postaje kovid a imaće i trijažni centar kao što ima i KBC "Bežanijska kosa", koja je već u kovid sistemu.

Potpuno u kovid sistem vratiće se i KBC "Zvezdara". 

Za vikend će se spremiti i Institut za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica", koja bi trebalo da postane kovid od ponedeljka ukoliko bude bilo potrebe za tim.

Ako bude bilo potrebe od sledeće nedelje će se uključiti i bolnice u Požarevcu, Smederevu, Smederevskoj Palanci i Aranđelovcu.

Na sastanku je dogovoreno da ceo Klinički centar Srbije postaje Urgentni centar i radiće sa hitnim slučajevima i osobama koje imaju malignitete, dok će VMA biti dežurno za civilno zdravstvo svaki dan.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je nakon ovog sastanka u izjavi za Tanjug naveo i da su kapaciteti KBC "Dr Dragiša Mišović" popunjeni 90 odsto, a na Infektivnoj klinici KCS 95 odsto, te da će danas pacijente kojima je potrebno bolničko lečenje primati KBC "Zvezdara" i "Bežanijska kosa".

Kako je rekao, Opšta bolnica u Pančevu neće biti u kovid sistemu i tamo će biti prebačeni pacijenti iz KBC Zvezdara i Zemun.

Lončar: Transparentno obaveštavajte o broju pacijenata i preminulih 

 

Ministar je naglasio da je dao nalog svim direktorima bolnica u kojima su smešteni kovid pacijenti da transparentno obaveštavaju javnost o broju ležećih pacijenata, pacijenata na respiratorima, koliko je bilo smrtnih slučajeva.

- Dobili su nalog Niš, Kragujevac, Novi Sad i drugi da između 12 i 13 sati izađu u susret medijima i saopšte im sve podatke koji ih zanimaju. Nemamo vremena da se bavimo dezinformacijama", zaključio je Lončar.

Video: KBC Dr Dragiša Mišović ponovo u kovid režimu

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DEMOKRA TI JA

    2. jul 2020 | 11:17

    Ovaj virus se ponasa kao kompjuterski program. Kad programer uvidi da nije imao efekta na odredjeno podrucje i starosnu populaciju samo promeni algoritme i sekvence da bi postigao zeljeni efekat. Sad odjednom ne oboljevaju stariji, a uz to virus napada testise mladje reproduktivne populacije. Sta to znaci tek ce da se vidi.

  • moki

    2. jul 2020 | 11:26

    Vratite nam ljude jer na vma je postalo skoro neizdrzivo zbog priliva pacijenata i manjka osoblja . Gomila ljudi koji rade su oboleli od kovida,odeljenja nam se zatvarju pa otvaraju.Mislite li da tako moze u nedogled da se radi..

  • krki99

    2. jul 2020 | 11:24

    Dok se ne otvori privremena bolnica na sajmu u bg i ne strpaju svi zarazeni iz bg i okolo , nema za ovaj napaćeni narod leba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA