"Idete u plemenitu misiju da spasite živote": Otišli su iz grada gde bukti korona pravo u žarišta

Kako su istakli pri odlasku, ovo je njihova profesionalna, patriotska i ljudska obaveza

  • 1
Kraljevački zdravstveni radnici Foto: Rina.rs

Zbog povećanog broja pacijenata obolelih od korona virusa, iz Opšte bolnice ,,Studenica“ Kraljevo ispraćene su medicinske ekipe u Kragujevac i Novi Pazar kako bi u narednim danima pomagale zdravstvenim radnicima u ovim gradovima u lečenju obolelih.

U Klinički centar Kragujevac otputovali su tehničari Aleksandar Arsić, Aleksandar Calić i Nikola Radović, medicinska sestra Gordana Zarić i anesteziolog dr Slađana Nikolić.

Kraljevački zdravstveni radnici Foto: Rina.rs

U Opštoj bolnici Novi Pazar lekarima i ostalom medicinskom osoblju pridružili su se kraljevački anesteziolozi dr Tatjana Petrović i dr Saša Pavlović koji će pomagati novopazarskim kolegama u zbrinjavanju obolelih.

Ovi mladi a već iskusni lekari, medicinske sestre i tehničari, naoružani znanjem i iskustvom, još jednom će se, samo sada u drugim sredinama, uhvatititi u koštac sa opakom nevidljivom bolešću što je, kako su istakli pri odlasku, njihova profesionalna, patriotska i ljudska obaveza.

Kraljevačke medicinare ispratio je direktor Opšte bolnice ,,Studenica“ Kraljevo dr Zoran Mrvić poželevši im da se vrate kao pobednici.

- Idete u veliku plemenitu misiju da spasite živote i mi smo ponosni što imamo ovakve heroje - poručio je kolegama dr Mrvić.

Video: Ostavili svoje porodice i pacijente i došli da pomognu: Lekari stigli u Novi Pazar

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA