≫ 

Snažno nevreme pogodilo Kruševac: Duvao vetar orkanske jačine praćen provalom oblaka i gradom

Nevreme je nesmanjenim intenzitetom trajalo 40 minuta

  • 1
Munje, Nevreme, oluja, kiša, oblaci Foto: Tanjug/AP

Tačno u ponoć Kruševac i okolinu zahvatilo je olujno nevreme, praćeno provalom oblaka, grmljavinom i vetrom orkanske jačine.

Nevreme je nesmanjenim intenzitetom trajalo 40 minuta, prenosi RTS. Pola sata posle ponoći istovremeno sa kišom, padao je i grad i to krupan, ali kratko, svega nekoliko minuta.

Veće količine grada sprečene su zahvaljujući dejstvu protivgradne odbrane radarskog centra Basara.

Prethodna dva dana Kruševac je bio jedan od najtoplijih gradova, sa temperaturom do 35 stepeni, a uoči nevremena bilo je jako sparno bez daška vetra.

To je i uzrokovalo veliko električno pražnjenje, pa je sevalo za vreme, ali i dugo posle oluje.

Odleteo krov osnovne škole

Usled velikog olujnog nevremena, odleteo je deo krovne konstrukcije Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Kruševcu. Prema prvim informacijama sa terena, delovi krova oštetili su i više kuća u Jugovićevoj ulici, pišu Novosti.

Drvoredi u ulicama u širem centru Kruševca pretrpeli su štetu,a usled buke prouzrokovane naletima grmljevine aktivirali su se alarmi na parkiranim vozilima.

Od ranog jutra komunalci otklanjaju polomljene grane i sanirjau štetu na ulicama, a očekuju se i prvi izveštaji pripadnika Odeljenja za vanredne situacije Gradske uprave Kruševac.

Pre manje od nedelju dana, okolina Kruševca stradala je u obilnim padavinama. Došlo je do izlivanja Lomničke reke, a nevreme u mestima Lomnica i Buci dovelo je do značajnih oštećenja putne infrastrukture i mostova.

Najugroženija su tri mosta i jedan lokalni nekategorisani put.

Video: Najtužniji prizori Srbije: Poplavljeni gradovi, sela, kuće...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA