Pre požara, inspektor u Požarevcu utvrdio određene nepravilnosti: Za sada nema opasnosti po građane

- Oprez je, sa druge strane, potreban - saopštilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine

  • 0
Požar Ekoluks Požarevac Printskrin: RTS

Ministarstvo životne sredine saopštilo je jutros da prema procenama za sada nema opasnosti po stanovnike Požarevca zbog zagađenja u industrijskog zoni, nastalog nakon jučerašnjeg požara u kompleksu firme "Ekolux recycling see", ali da se preporučuje oprez.

- Nadležne službe će pratiti situaciju na terenu, o čemu će građani biti na vreme obavešteni, navodi ministarstvo u saopštenju.

Dodaju da je lokalni inspektor zaštite životne sredine u Požarevcu pre izbijanja požara boravio u redovnom inspekcijskom nadzoru ovog operatera i utvrdio određene nepravilnosti koje je operater bio dužan da otkloni.

- Po izbijanju požara, inspektor zaštite životne sredine angažovao je nadležne službe i istovremeno naredio operateru da odmah organizuje merenje zagađenosti vazduha, kako bi se preventivno delovalo u slučaju da gasovi nastali tokom požara mogu da ugroze lokalno stanovništvo - navodi se u saopštenju Ministarstva i dodaje:

- U toku dana na mesto događaja izaći će tužilac sa nadležnim službama kako bi utvrdili razloge zbog kojih je došlo do požara i odgovornost za ugrožavanje životne sredine i zdravlja ljudi.

Pored jednog mernog mesta za merenje zagađenosti vazduha u Požarevcu, naloženo je postavljanje dva dodatna merna mesta, zbog nastale situacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA