Ombudsman pokrenuo kontrolu rada Zdravstvenog centra u Užicu, posle smrti dva pacijenta iz Sjenice

Muškarci stari 46 i 53 godine koji su imali simptome korona virusa nisu hospitalizovani u užičkoj Opštoj bolnici

  • 0
Bolnica Užice Foto: RINA

Zaštitnik građana Zoran Pašalić saopštio je da je pokrenuo postupak kontrole rada Zdravstvenog centra u Užicu posle smrti dva pacijenta sa simptomima korona virusa iz Sjenice koji su pregledani ali ne i hospitalizovani u užičkoj Opštoj bolnici.

Ombudsman je po sopstvenoj inicijativi zatražio od užičkog Zdravstvenog centra da dostavi izjašnjenje o svim činjenicama i okolnostima koje se odnose na taj slučaj, kao i o rezultatima rada komisije koja je obavila unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada.

Podsetimo, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić potvrdio je ranije danas da su dve osobe iz Sjenice preminule pošto nisu primljene u bolnicu u Užicu i dodao da je u pitanju nesporazum.

Ljudi su mi rekli da se radilo o nesporazumu i da su u Užicu mislili da u Sjenici postoji odeljenje za smeštaj, ali taj smeštaj je samo za one sa sela da bi mogli da prespavaju i zatim da se transportuju u Užice ili Beograd - rekao je Ljajić.

Reč je o muškarcima starosti 46 i 53 godine.

Video: Snimci i situacija unutar bolnice u Novom Pazaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA