≫ 

Nove poražavajuće brojke iz Novog Pazara: Preminulo još petoro ljudi, jedan pacijent na respiratoru

U bolnici u Novom Pazaru je hospitalizovano 205 pacijenata pozitivnih na virus korona

  • 6
Opšta bolnica u Novom Pazaru, medicinski radnici, pomoć

Foto: Tanjug/Lazar Lazarević

Do preseka u 10 časova, u poslednja 24 sata, u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je još 5 osoba od posledica izazvanih virusom korona, a trenutno je na respiratoru jedan pacijent, saopštio je danas koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Ðerlek.

U bolnici u Novom Pazaru je hospitalizovano 205 pacijenata pozitivnih na virus korona, a u toj zdravstvenoj ustanovi leče se i pacijenti iz Sjenice, pa je tako, prema rečima Ðerleka, ta bolnica postala regionalna.

- Zdravstveni radnici su nam preumorni, ali imamo i brojnu rodbinu pacijenata koja je stalno prisutna. Molim sve za strpljenje i spuštanje tenzija - kazao je Ðerlek i najavio da će u bolnicu u Pazar danas stići još 10 respiratora.

Takođe, Ðerlek je najavio i da će u toku dana biti montirana vojna bolnica sa 150 ležajeva, sa kojom će doći 25 vojnih lekara i 15 tehničara.

- Osnovaćemo i dva šatora ispred infektivnog za trijažu sa šest doktora. Mislim i ubeđen sam da možemo da budemo mirniji u odnosu na prethodni period - poručio je Ðerlek.

Video: Jezive scene iz novopazarske bolnice: Lekari nisu mogli da izdrže

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Juce ste tvrdili

    3. jul 2020 | 13:44

    Sve je pod kontrolom ?

  • Masa

    3. jul 2020 | 14:32

    BIRN je ipak u pravu. Hvala lepo, dovidjenja i prijatno!

  • Невена

    3. jul 2020 | 14:46

    Ма каква црна родбина , забранити посјете а контакти у самоизолацију?! Ови ако наставе према родбинским везама бити овако и оволико толерантни то неће никада престати, тешко да ће то под контролу успјети довести!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA