Posle čak 22 sata, ugašen požar koji je izbio u stovarištu plastičnog otpada u Požarevcu

Zapalilo se stovarište plastičnog otpada kineske firme za reciklažu "Ekoluks"

  • 0
Požar Ekoluks Požarevac

Printskrin: RTS

Požar koji je 2. jula oko podneva izbio u kompleksu kineske firme za reciklažu plastike "Ekoluks", u krugu nekadašnje Šećerane u Požarevcu, vatrogasne ekipe gasile su čak 22 sata.

Prema rečima Gorana Đorđevića, načelnika Odeljenja za vanredne situacije, najveći problem nije bila sama vatra, već gust dim koji je nastao usled sagorevanja plastike, pišu Novosti.

- Sa gašenjem požara počelo se 2. jula oko 13 sati i sada, nakon što je ugašen, sledi njegova likvidacija, tako što će preko njega biti nasuta zemlja - rekao je Đorđević.

 

Oglasilo se i Ministarstvo

 

Povodom ovog slučaja oglasilo se i Ministarstvo zaštite životne sredine, koje je saopštilo da je lokalni ekološki inspektor pre izbijanja požara boravio u redovnom inspekcijskom nadzoru u "Ekoluksu" i utvrdio određene nepravilnosti koje je ova firma bila dužna da otkloni.

- Po izbijanju požara, inspektor je angažovao nadležne službe i naredio kineskoj firmi da odmah organizuje merenje zagađenosti vazduha, kako bi se preventivno delovalo u slučaju da nastali gasovi mogu da ugroze lokalno stanovništvo - saopšteno je iz Ministarstva.

Pored jednog mernog mesta za merenje zagađenosti vazduha, sada je naloženo postavljanje još dva dodatna.

Na lice mesta izašli su tužilac i nadležne službe, kako bi utvrdili razloge zbog kojih je došlo do požara i odgovornost za ugrožavanje životne sredine i zdravlja ljudi.

Video: Snažne eksplozije odjekivale Pribojem: Zapalila se acetonska burad u fabrici auto- delova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA