≫ 

Zaštitinik građana pokrenuo postupak u vezi sa padom deteta sa terase Doma "Drinka Pavlović"

Kako je saopšteno, od Doma "Drinka Pavlović“ Zaštitnik građana traži da u roku od 15 dana dostavi detaljne informacije o svim činjenicama i okolnostima ovog događaja i do sada preduzetim aktivnostima u cilju utvrđivanja eventualne odgovornosti zaposlenih za nezgodu, kao i kopiju celokupne dokumentacije

  • 0
Dom za decu i omladinu Drinka Pavlovic

Dom za decu i omladinu Drinka Pavlović Printskrin: Google Street View

Zaštitnik građana pokrenuo je zbog pada maloletnog deteta sa zgrade socijalne ustanove za smeštaj dece i omladine bez roditeljskog staranja, postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Doma „Drinka Pavlović“ u Beogradu i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako je saopšteno, od Doma "Drinka Pavlović“ Zaštitnik građana traži da u roku od 15 dana dostavi detaljne informacije o svim činjenicama i okolnostima ovog događaja i do sada preduzetim aktivnostima u cilju utvrđivanja eventualne odgovornosti zaposlenih za nezgodu, kao i kopiju celokupne dokumentacije.

Ministarstvo za rad takođe u roku od 15 dana treba da dostavi Zaštitniku građana izjašnjenje i kopiju relevantne dokumentacije o svim do sada preduzetim aktivnostima u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem i eventualne odgovornosti zaposlenih Doma za decu i omladinu "Drinka Pavlović“ iz Beograda.

Ministarstvo je juče saopštilo da je korisnik doma "Drinka Pavlović", 11-godišnji M, S, prilikom pada sa trećeg sprata pri pokušaju prelaska sa terase na terasu, zadobio teške povrede i odmah je prevezen u Urgentni centar u Beogradu.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je u toku prikupljanje izjava zaposlenih i eventualnih svedoka, radi eventualnog pokretanja disciplinskog postupka ukoliko se utvrdi da postoji odgovornost.

Video: Zalediće vam se krv u venama: Majka hvata dete koje pada niz stepenice

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA