≫ 

"Razmišljamo da napravimo novu bolnicu za sledeći udar korone. Ovako ne možemo, sve su pune"

Ta bolnica bila bi nalik na onu izgrađenu u VMC Karaburma, u njoj bi bilo 500 do 1.000 ležajeva, za intenzivnu i poluintenzivnu negu

  • 3
VOJNA BOLNICA VULIN VMC KARABURMA Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Duška Stefanović

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da se razgovara o izgradnji nove bolnice, privremene, koja će biti glavna za eventualni sledeći udar virusa korona.

- Ako nas virus ovako bude mučio i ako nas ovako muči tokom leta, ko zna šta će biti na jesen. Sada razgovaramo, pregovaramo da napravimo veliku novu bolnicu, relativno privremenu, da može da traje 30 godina - rekao je Vučić novinarima u Batajnici.

Ta bolnica bila bi nalik na onu izgrađenu u VMC Karaburma, u njoj bi bilo 500 do 1.000 ležajeva, za intenzivnu i poluintenzivnu negu.

- Da priključimo respiratore i da to bude glavna bolnica za sledeći udar. Ovako ne možemo da izdržimo, sve bolnice su nam pune - rekao je Vučić.

Kako je naveo, svi samo traže, a niko ne pita da li može i imamo li novca.

- Kada se izračuna koliko košta jedan dan u bolnici, lekovi, da vidite da država sve to mora da vadi iz nekih drugih režervi, jer nismo bas sve platili... - rekao je Vučić, ali i dodao da je Srbija jedina zemlja kojoj MMF nije smanjio projekciju rasta.

Beograd otvara privremenu kovid bolnicu u Areni

U Beogradu će od ponedeljka biti otvorena privremena kovid bolnica u Areni. To je odlučeno na sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica.

Ova bolnica imaće 500 kreveta.

Lončar je novinarima posle sastanka sa direktorima kovid bolnica u Srbiji rekao da su danas imali analizu i da je tokom noći više od 130 pacijenta zadržano na bolničkom lečenju.

Video: Vučić: Kriv sam što nisam ostao u zemlji posle izbora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tea

    4. jul 2020 | 13:35

    mislim da nam je jedna bolnica malo,ako nastavimo da se ovako ponasamo i pametujemo,za sve nam je kriv neko drugi.

  • Ana

    4. jul 2020 | 16:45

    Možete da napravite 1000 bolnica.Pitanje je ko će da radi u njima?Medicinski radnici su godinama na marginama,oterani u dijasporu.Znam mnoge koji su otišli i mnoge koji se spremaju da odu.Mi koji smo ostali radimo najčešće za pet šest sestara koje nedostaju.Ko i za koje novce će da radi robovski posao?Plata medicinskih sestara i pored svih povećanja i dalje sto evra manja od prosečne zarade.

  • J....

    4. jul 2020 | 15:51

    Zasto da pravimo ???zar nemamo praznih kasarni???evo bolnice!!!u cemu je problem???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA