≫ 

Spasioci GSS krenuli hitno ka Fruškoj Gori: Žena imala napad, ne može sama da se spusti do puta

Imala je epileptični napad, oseća se malaksalo i nije u stanju da se sama spusti do puta.

  • 1
Fruska Gora Fruška gora. Foto: Shutterstock

Spasioci Gorske službe spasavanja dobili su poziv od porodice koja se nalazi na Fruškoj Gori, na potezu Kraljeva Stolica i Ledinačko jezero. Nakon ovog poziva hitno su krenuli u akciju spasavanja.

Jedan od ženskih članova porodice je imala epileptični napad, oseća se malaksalo i nije u stanju da se sama spusti do puta.

Spasioci iz stanice Novi Sad krenuli su zajedno sa šumarom iz Nacionalnog parka i patrolom policije iz stanice Petrovaradin da transportuju devojku do prvog puta, i ukoliko bude bilo potrebe prebace u Hitnu pomoć, navode u svom saopštenju.

Podsećaju da je Gorska služba spasavanja (GSS) Srbije dobrovoljna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Spasiti ljudski život, pomoći čoveku u nevolji, osnovni je zadatak GSS-a, kako ističu.

GSS Srbije su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti, dok danas Gorsku službu spasavanja sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci, skijaši i paraglajderisti.

Video: Gorska služba spasavanja letela planinom, a onda su ugledali SOS utisnut u snegu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA