≫ 

Burna reakcija stanovnika Zrenjanina: Revoltirani smradom iz fabrike, odgovorili im istom merom

Privredni sud u Zrenjaninu je ovoj firmi još u novembru 2018. zabranio rad na tri godine

  • 1
Zrenjanin, neprijatni mirisi Zrenjanin, neprijatni mirisi / Printskrin: Youtube/I Love Zrenjanin

Revoltirani dugogodišnjim problemom emitovanja neprijatnih mirisa iz zrenjaninske fabrike „Prekon“, dvojica stanovnika naselja Ruža Šulman ovih dana odlučila su se na kako sami kažu „potez očajnika“.

Bojan Antić i Vladimir Dragić su smeće iz svog domaćinstva ubacili u dvorište pomenute firme izražavajući tako protest zbog činjenice da se godinama ne rešava problem emitovanja neprijatnih mirisa iz ovog pogona i da zbog toga stanovnici jednog većeg dela grada bukvalno ne mogu da otvore prozore kuća i stanova.

Kako piše portal I love Zrenjanin, Privredni sud u Zrenjaninu je ovoj firmi još u novembru 2018. zabranio rad na tri godine i kaznio je sa 3,5 milona dinara. U ranijoj izjavi za pmenuti portal Slavko Popović, direktor „Prekona“, rekao je da je na presudu uložena žalba Privrednom Apelacionom sudu u Beogradu.

Na ponovljenom suđenju u maju 2019. sud je ostao pri trogodišnjoj zabrani rada, a naložena je i ugradnja filtera u sve delove pogona.

– Smatramo da nema nijedan materijalni dokaz odakle se šire ti neprijatni mirisi i koji je njihov intenzitet već je sve na osnovu subjektivnih izjava nekoliko svedoka – rekao je tada Popović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA