≫ 

U Smederevu zaražene beba od 16 dana i njena majka, transportovane za Beograd

Prema rečima direktorke Zavoda za javno zdravlje Požarevac, dr Ane Jovanović, situacija je "preteća"

  • 0
Majka, beba, korona virus Foto-ilustracija: Pixabay

Prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u Smederevu je korona virus potvrđen kod još deset osoba, tako da ukupan broj od početka epidemije iznosi 254.

Jedne od od zaraženih su i beba od 16 dana i njena majka koje su transportovane u Beograd, piše RTS.

U smederevskoj bolnici na lečenju se nalazi sedam obolelih od kovida 19. Svi oni imaju blaže respiratorne tegobe.

Što se tiče ostatka Podunavskog okruga, u Smederevskoj Palanci je 10 novoobolelih, ukupno od početka epidemije 135. U Velikoj Plani još dva, ukupno 61.

Tokom vikenda u Petrovcu na Mlavi zabeleženo je još troje obolelih od kovida-19, ukupno 16, dok je u Smederevskoj Palanci potvrđena infekcija kod još jednog zdravstvenog radnika, pa ukupno u tom gradu ima 135 obolelih.

U opštini Veliko Gradište od početka epidemije ima osam pozitivnih na kovid-19, u Golubcu jedan, u Žabarima dvoje, Žagubici četvoro, u Malom Crniću ukupno dva potvrđena, u Požarevcu 172, dok je u Velikoj Plani potvrđen ukupno 61 pozitivan.

Prema rečima direktorke Zavoda, dr Ane Jovanović, situacija je "preteća."

- Od danas požarevačka bolnica postaje kovid bolnica i pacijenti koji su pozitivni iz Beograda, kao i iz cele Srbije slaće se i u požarevačku bolnicu, jer su resursi u Beogradu dosta popunjeni -  navela je Jovanović.

Ona je precizirala da u požarevačkoj bolnici trenutno ima 19 pozitivnih kovid pacijenata i dodala da je jutros u bolnicu stiglo i pet pacijenata iz Beograda.

Navodi da su ti pacijenti uglavnom sa lakšom kliničkom slikom.

Dodala je da je u smederevskoj bolnici trenutno hospitalizovano sedam obolelih i da oni imaju blaže respiratorne tegobe, a prema njenim rečima ukupan broj zaraženih od početka epidemije u tom gradu je 254.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA