≫ 

Medicinska sestra iz Pazara: Moram da kažem istinu, zbog zlonamernih komentara na mrežama

Dete je imalo napad gušenja i učestali kašalj - napisala je na svom Fejsbuk profilu medicinska sestra iz Novog Pazara koja je ispred bolnice poružila pomoć devojčici, i pred kraj smene je otpratila do Kraljeva

  • 35
Muamera Turković, devojčica prima infuziju ispred bolnice Foto: Facebook/Muamera Turković, Twitter/@StevanRistic

Društvenim mrežama se kao munja širi fotografija devojčice koja ispred pedijatrijskog odeljenja bolnice u Novom Pazaru prima infuziju, a tim povodom oglasila se na Fejsbuku Muamera Turković, medicinska sestra na dečijem odeljenju. Ona je navela da je devojčici data terapija ispred bolnice na njenu molbu, a u dogovoru sa doktorkom. 

Napisala je da je dete imalo napad gušenja, i da učestalo kašljanje. Nakon što ju je zbrinula i dala joj terapiju, krenula je sa njom u Kraljevo, iako je bio kraj njene smene.

Njen status prenosimo u celosti: 

Dragi prijatelji, poštovani građani Novog Pazara

- Povodom fotografije trinaestogodišnje devojčice koja prima terapiju ispred Dečijeg odeljenja Opšte bolnice Novi Pazar koja je deljena uz zlonamerne komentare, imam moralnu obavezu i želju da razjasnim nastanak pomenute fotografije.

Ja sam Muamera Turković, medicinska sestra na dečijem odeljenju opšte bolnice, i požrtvovano radim 27 godina, i fotografisana sam u obaveznoj opremi na svom radnom zadatku sa pacijentkinjom i njenom majkom. Bila sam u smeni kada se devojčica u pratnji oca i majke javila sa tegobama pri disanju, odmah je pregledana, određena terapija, urađen test na COVID detetu i majci, izmerena saturacija i organizovan hitan trasport u bolnicu u Kraljevu.

Dete je imalo napad gušenja i učestali kašalj. Zamolilo me je ,,mogu li ovde,,? - napisala je sestra.

Ona dodaje da je uz dozvolu doktorke prihvatila da joj terapiju da ispred odeljenja da bi se detetu olakšale tegobe.

- Odmah sam plasirala venski put, dala terapiju po nalogu doktorke. Došao je sanitet za 20 minuta. Zbog zla koje nas je zadesilo i manjka osoblja, nisam čekala da se zove druga sestra jer je bio već kraj moje smene....istog momenta sam pošla u pratnji deteta. Taj trenutak je ovekovečen sa neke od susednih zgrada od strane lica koja nisu bila upućena u dešavanja (a i nisu bila dobronamerna).

- Majka deteta je primetila da su snimali sve to i obavestila me je tek u ambulanti u Kraljevu dok smo čekali doktora. Zadovoljna nasom reakcijom i pomoći koja je pružena njenom detetu kao i da je spremna da potvrdi sve ovo što sam napisala. Došla sam jutros u 2 i 30 iz transporta.

S obzirom na to da sam i danas radila, a došla sam oko tri ujutru kući, nisam imala vremena da reagujem do sada i kažem pravu istinu. Moram biti iskrena da nisam očekivala zlonamerno deljenje i komentare na društvenim mrežama i javnim glasilima.

Apelujem na javnost da pruži podršku medicinskom osoblju kao i DA neproverenim fotografijama ne unosi paniku među građane.

P.S. Ovo je istina a sve ostalo su glasine. Ako sam bilo šta pogrešila, spremna sam da snosim odgovornost."

Ovim povodom juče se oglasio i ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je za TV Pink rekao da devojčica nema nikakve veze sa koronom, i da joj je napolju pružena prva pomoć, jer boluje od astme, kao i da je bilo najsigurnije za devojčicu je bilo da ne ulazi u crvenu zonu, u kovid bolnicu.

Video: Vučić: Kriv sam što nisam ostao u zemlji posle izbora

Video: Vojska Srbije formirala poljsku bolnicu u Novom Pazaru

(Telegraf.rs) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kol

    6. jul 2020 | 14:43

    Kod nas je svako rođen za sve, pa i da radi ono što ne zna bolje od onoga ko to i radi i za to škole završava. Tako imamo fudbalere od onih koji loptu ne znaju šutnuti, sudije bez dana škole, doktore školovane preko Google, pedagoge s četiri razreda osnovne...a kad tome pridodamo ljudsku zlobu, zavist i ljubomoru... divota od života. Respekt i podrška za zdravstvene radnik.

  • 5544

    6. jul 2020 | 13:44

    I na livadi se da terapija,na putu,gr.prelazima gde je to god moguce,nista lose nije uradjeno,vazno da je dete zbrinuto i ukazana adekvatna med.pomoc.Oni koji ne rade u toj struci nisu bas kompetentni da komentarisu...

  • Olja

    6. jul 2020 | 10:37

    Vi koji samo snimate i postavljate snimke na drustvene mreže i bavite se tračarenjem i omalovažavanjem ljudi i svoje države treba da vas je sramota !!! A kad vam bude trebala pomoc onda ćete da kukate i da molite !!! Radite nešto u tom vašem jadnom kukavičkom životu !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA