≫ 

Još jedan grad proglasio vanrednu situaciju: Zabranjeno okupljanje i na otvorenom za više od 5 osoba

U opštoj bolnici u Užicu trenutno je hospitalizivano 214 pacijenata

  • 11
korona virus, koronavirus, bolnica, lekari Foto: Tanjug/AP

Na teritoriji grada Užica proglašena je vanredna situacija, usled svkodnevnog povećanja broja zaraženih lica korona virusom.

Uvođenjem ovih mera zabranjeno je okupljanje u zatvorenom i na otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra.

U javnim parkovima i igralištima takođe je dozvoljeno okupljanje samo do pet lica.

Ugostiteljski objekti svoj rad moraju da prilagode novoj situaciji, stolovi moraju biti postavljeni na radaljini od dva matra, a za stolom može sedeti makismalno dva lica.

U ostalim ugostiteljskim objektima prodaja hrana dozvoljena je preko šaltera.

U obarzovnim ustanovama, zabranjena su sva okupljanja, a prijemni ispiti biće održani uz strogo poštovanje epidemioloških mera.

Od pristiglih rezultata za 110 uzoroka, danas su potvrđena još 33 pozitivna slučaja korona virusa, a do sada je zaraženo 637 lica, najveći broj zaraženih je iz Užica njih 284, a od početka juna do sada je primuno pet pacijenata.

U opštoj bolnici u Užicu trenutno je hospitalizivano 214 pacijenata, od kojih je 12 priključeno na respirator i imaju izuzetno tešku kliničku sliku.

Broj zaraženih zdravstvenih radnika je 36, od čega je sedam hospitalizovano, a u izolaciji je 21.

Opšta užička bolnica raspolaže sa dovoljno preostalih radnika, ima dovoljno opreme i uslove za zbrinjavanje pacijenata, a u ovoj zdravstvenoj ustanovi trenutno se ima 16 respiratora.

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mao

    6. jul 2020 | 15:46

    Bez uvodjenja novog plicijskog casa te zabrane svih okupljanja i zatvaranja lokala nema nista i dalje cemo biti najgori u regioni i svi ce nam zatvoriti granice, a i vise nema dezinfekcije ulica, parkova: ostalih javnih povrsina kao ni stubista zgrada

  • Reciprocan

    6. jul 2020 | 14:07

    Dzaba vandredna situacija, kad covek iz tog grada moze otici gde god, Bela Crkva puna Beogradjana od kad su proglasili mere tamo. Auto put pun Pazaraca... Nista se ne postize time...

  • Bajina bašta

    6. jul 2020 | 17:16

    Kod nas u b.bašti niko od pekara nenosi rukavice već hleb prodaju bez rukavica i kad im nešto kažes da se hleb ne služi tako oni te gledaju kao da si ti nevaspitan a ne oni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA