≫ 

Tokom večeri velika promena vremena: Vetar spušta temperaturu za 10 stepeni, moguće i nevreme

Kreće sa severa zemlje

  • 8
Kiša, kišobran, vreme, vetar Foto: Tanjug/AP

U toku večeri na severu i zapadu Bačke, a u toku noći i jutra i u ostalim predelima Srbije, očekuje se jak, na udare i olujni severozapadni vetar i to usled naglog prodra hladnog fronta sa severozapada, upozorava  Weather2Umbrella.

Prema njihovim navodima, pored jakog vetra sledi i značajan pad temperature, ponegde i padavine.

- Nakon današnjih 32°C, hladni front će osim jakog i olujnog severozapadnog vetra doneti i pad temperature za više od 10 stepeni, a ponedge i kišu sa pljuskovima i grmljavinom - stoji na njihovom sajtu uz napomenu kada se očekuje slabljenje vetra: - Jak severozapadni vetar duvaće i u utorak, ponegde i sa olujnim udarima, a krajem dana vetar u naglom slabljenju.

Napomonju i da se leto "vraća" do srede, te da će za vikend biti tropski toplo.

- Dakle, od srede sunčano i toplije, ali će jutra u sredu i četvrtak biti veoma sveža, u dolinama i kotlinama i sa maglom, u tim predelima sa temperaturama i ispod 10°C, a na višim planinama tek koji stepen iznad 0°C. Maksimalna temperatura u sredu od 25 do 30°C, a u četvrtak oko 30°C. U petak i subotu sunčano i veoma toplo i biće uglavnom tropski toplo, uz temperature od 30 do 34°C.

Očekuje se i pojačanje jugoistočnog vetra, a u košavskom poručju vetar će biti jak. U nedelju se sa severozapada očekuje prodor hladnog fronta, uz skretanje vetra na pojačan severozapadni i uz pad temperature, a ponegde se očekuju i ređe padavine. Sledeće sedmice sunčano i prijatno toplo, bez velikih vrućina - prognozira W2U.

Video: Novo nevreme u Beogradu: Jaka kiša i vetar zadaju mnogo problema

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alloro

    6. jul 2020 | 20:56

    Niže temperature donose novi talas korone. Od sutra će se korona razbuktati.

  • Goran F

    6. jul 2020 | 20:09

    Neka pada i duva samo bez nepogoda .

  • Ja

    6. jul 2020 | 20:04

    U Novom Sadu nema ni oblaka ni naoblacenja.... iskreno vremenska prognoza poslednjih godinu dana je cisto nagadjanje....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA