≫ 

Direktor Kliničkog centra u Kragujevcu: Razularenost građana je kriva za virus

"Situacija je nažalost očekivana, kao posledica jedne bezumne razularenosti"

  • 10
Predrag Sazdanović Predrag Sazdanović / Printskrin: Youtube/RTV Kragujevac

Direktor Kliničkog centra u Kragujevcu, dr Predrag Sazdanović, rekao je sinoć, gostujući u Dnevniku TV Pink, da je širenje korona virusa u Kragujevcu ‘’posledica bezumne razularenosti građana’’

On je izjavio da je na bolničkom lečenju trenutno oko 140 pacijenata i najavio otvaranje privremenih kovid bolnica, prenosi portal Nova.rs.

Doktori, Kragujevac Kragujevac / Printskrin: Tanjug.rs

U Kliničkom centru u Kragujevcu leče se pacijenti iz šest okruga u Srbiji, a za povećan broj hospitalizovanih i inficiranih građana, direktor ustanove dr Predrag Sazdanović okrivio je nedisciplinovano ponašanje građana.

- Situacija je nažalost očekivana, kao posledica jedne bezumne razularenosti. Ja ću to vrlo precizno da kažem, imam puno pravo to da kažem - ocenio je dr Sazdanović.

On je kao odgovor Kliničkog centra za “buduću epidemiološku situaciju” najavio da je ta ustanova “opremila nove prostore sa kiseoničnim mestima i oksigenom terapijom” kako bi mogla da primi priliv pacijenata koji se očekuje sledećih nekoliko dana.

Sazdanović je izjavio i da je u kragujevačkom Kliničkom centru trenutno hospitalizovano oko 140 pacijenata da je ta ustanova “skoro dobila 15 respiratora”.

- Na respiratoru u ovom trenutku imamo 21 pacijenta, odnosno devet na respiratoru i ostali koji traže pojačanu terapijsku negu, rekao je Sazdanović.

Klinicki centar Kragujevac U Kliničkom centru u Kragujevcu leče se pacijenti iz šest okruga u Srbiji / Foto: Marko Jovanović

On je najavio i otvaranje privremenih kovid bolnica u Kragujevcu, za koje su opredeljene , kako je rekao, “ustanove prosvetnog tipa”, a ukoliko bude zatrebalo, “u kovid bolnice biće pretvorene i gradske sportske hale, kao i Sajmište”.

On je otvaranje privremenih bolnica ocenio kao “iznuđene mere i nešto što moramo da uradimo”, pozivajući se na iskustva iz Kine, Japana, Koreje i nekih evropskih zemalja.

Da bi se u Kragujevcu, ali i u celoj Srbiji, sprečilo širenje epidemije virusa, Sazdanović je pozvao građane na odgovornost.

- Budite odgovorni prema sebi, prema svom zdravlju, prema zdravlju vaših porodica i prema zdravlju cele zajednice. Trenutno ponašanje nije dobro, ući ćemo u spiralu koji nećemo moći da kontrolišemo. Iznuđena mera, nešto što moramo da uradimo da bismo sprečili širenje infekcije, a to što činimo su zapravo preporuke i svetske zdravstvene organizacije, i iskustva koja mi pomno pratimo pre svega iz Kine, Japana Koreje i nekih evropskih zemalji, zaključio je direktor kragujevačkog Kliničkog centra.

Video: Stevanović: Sve više mlađih koji imaju ozbiljne kliničke slike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    7. jul 2020 | 12:37

    Sram te bilo doktore....

  • J...

    7. jul 2020 | 11:44

    Jel receno do 500 u zatvorenom??ljudi su poceli tamo kod vas veselja da organizuju!ko je kriv???onaj koji je dozvolio toliki broj!!!i sad narod kriv!dokle????

  • Arsa

    7. jul 2020 | 11:44

    U PRAVU JE COVEK 100% ! Totalno neozbiljno i neodgovorno ponasanje veceg dela populacije. Nije ni cudo kad narod slusa najvise onog iz kriznog staba sto se samo cereka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA