≫ 

Vučić najavio ko će sve od građana morati da primi vakcinu: "Žestok talas očekujemo u novembru"

On je najavio obaveznu vakcinaciju za neke kategorije stanovništva

Čeka nas teška jesen kada je borba protiv korona virusa u pitanju, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Aleksandar Vučić, predsednik Srbije. On je najavio obaveznu vakcinaciju za neke kategorije stanovništva protiv virusa gripa.

- Ovo je mala briga u odnosu na to što nas čeka. Moraćemo da izbegnemo sudar virusa gripa i korone. Vakcinu protiv gripa će morati da prime svi zdravstveni radnici, policija, vojska, deca od tri do 12 godina, hronični bolesnici, šalterski službenici. Nastupila bi katastrofa da se sudare ova dva virusa. Najteži talas očekujemo oko 1. novembra - rekao je Vučić.

Dve nove kovid bolnice

On je najavio gradnju dve nove bolnice za kovid pacijente. Jedna će biti na Batajničkom drumu, biće izgrađena nova bolnica sa 800 do 1.000 kreveta. Druga bolnica biće u Kruševcu. Beograd će primati severni deo Šumadije, Mačvu i južni deo Vojvodine.

- Do sada smo testirali 455.604 čoveka, a primera radi Crna Gora 20.596. Ljudi se računaju da su preminuli samo ako su bili označeni kao pozitivni na kovid 19. Samo sam jednu stvar pogrešio, a to je što sam rekao da Crna Gora nema laboratoriju za PCR testove i zbog toga se izvinjavam - rekao je Vučić.

Slobodnih kliničkih respiratora imamo 376, rekao je Vučić.

U Pazaru u ovom trenutku ima 33 respiratora, u rezervi imamo još 578 respiratora. Situacija u Pazaru je značajno bolja, imaćemo još nekoliko dana više smrtnih slučajeva ali onda će se to zaustaviti, naveo je Vučić.

Video: Vučić: U petak se uvodi policijski čas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA