Danas popunjavanje liste želja u drugom upisnom krugu

U subotu, 11. jula, u drugom upisnom roku, biće objavljen konačan raspored učenika po školama i obrazovnim profilima

  • 0
Osnovna skola polaganje prijemnog prijemni ispit ucenici

Foto: Profimedia/Alamy

Učenici, koji su raspoređeni u prvom upisnom krugu, danas i sutra upisuju se u prvi razred srednje škole. To mogu učiniti i elektronskim putem, preko Portala Uprave za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Svi oni učenici koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu, danas 9. jula 2020. godine do 15 časova, u drugom upisnom krugu, popunjavaju i predaju listu želja sa preostalim slobodnim mestima u obrazovnim profilima u srednjim školama.

Škola, tinejdžeri, srednja škola

Srednjoškolci / Foto-ilustracija: Pixabay

U subotu, 11. jula 2020. godine do 24:00, u drugom upisnom roku, biće objavljen konačan raspored učenika po školama i obrazovnim profilima. U ponedeljak, 13. jula 2020. godine, u drugom upisnom krugu, učenici se mogu upisati u srednje škole.

Iako se zbog bezbednosnih zdravstvenih uslova preporučuje da se upis obavi elektronskim putem, i ove godine će postojati mogućnost upisa učenika dolaskom u školu. U tom slučaju je potrebno da, učenik ili roditelj odnosno drugi zakonski zastupnik, uz popunjenu prijavu priloži i Svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Uverenje o položenom završnom ispitu.

Кao podrška roditeljima i zakonskim zastupnicima koji upisuju decu elektronski, od srede, 8. jula na raspolaganju je Кontakt centar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na broju telefona 011- 7350 557, koji će biti otvoren do kraja drugog upisnog kruga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA