Gradonačelnik Vranja: Zdravstveni sistem trpi veliki pritisak, polovina pacijenata sa upalom pluća

Milenković je apelovao na sugrađane da poštuju epidemiološke mere i da na taj način zaštite i sebe i zdravstvene radnike

  • 1
Vranje, reportaža, vanredna situacija Vranje Foto: S.Tasić

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković izjavio je danas da Vranje prolazi kroz težak period, jer je veliki broj zaraženih kovidom 19 u tom gradu, zbog čega zdravstveni sistem trpi veliki pritisak.

Milenković je apelovao na sugrađane da poštuju epidemiološke mere i da na taj način zaštite i sebe i zdravstvene radnike.

- Imamo veliki broj zaraženih sugrađana, ali nažalost i onih koji nisu uspeli da se izbore sa koronavirusom. Upućujem iskreno saučešće porodicama preminulih. Naš zdravstveni sistem trpi veliki pritisak, posebno ATD ambulanta. Od ukupnog broja pregledanih pacijenata, polovina je bila sa upalom pluća - rekao je Milenković, a objavljeno na sajtu grada.

Uveren je, kaže, da će u narednom periodu situacija biti stavljena pod kontrolu i da će Vranje iz "te pošasti" izaći sa što manje posledica.

Video: Stevanović: Preko 350 pregleda dnevno obavimo na Infektivnoj

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA