≫ 

MUP i Hitna pomoć oštro demantovali smrt učesnika protesta: "Besramno i opasno"

Besramno je i apsolutno opasno obmanjivati javnost netačnim informacijama o "navodnim smrtnim ishodima usled prekomerne upotrebe sile pripadnika MUP" koju plasiraju pojedinci na društvenim mrežama, navodi se u saopštenju Zavoda za hitnu medicinsku pomoć

  • 8
BEOGRAD PROTESTI TERAZIJE Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Beograd najoštrije je osudio zlonamerne i krajnje opasne insinuacije o smrti jednog od učesnika sinoćnjeg protesta u Beogradu, koji je navodno konstatovala HP.

Besramno je i apsolutno opasno obmanjivati javnost netačnim informacijama o "navodnim smrtnim ishodima usled prekomerne upotrebe sile pripadnika MUP" koju plasiraju pojedinci na društvenim mrežama, navodi se u saopštenju Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Kako se navodi, Zavod za HMP pruža zdravstvenu pomoć apsolutno svim građanima Srbije, iako počesto u tome biva sprečavan upravo od onih koji već dve večeri prave nemire u Beogradu i drugim gradovima. O svom radu uvek i poptuno informiše javnost, i nikada nije bio u situaciji da zbog pojedinih neodgovornih pojedinaca demantuje ovakve neistine.

Ovakve lažne informacije za cilj imaju uzbunjivanje građana i izazivanje nemira, i Zavod za HMP Bgd ih apsolutno osuđuje i odbacuje, navodi se u saopštenju.

U saopštenju MUP-a ističu "da su tvrdnje koje se u ovom trenutku šire društvenim mrežama da je policija sinoć uhapsila celu ekipu Hitne pomoći zbog navodnog smrtnog slučaja skandalozna izmišljotina."

Video: Evo šta je ostalo posle sukoba policije i demonstranata u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fudidix

    9. jul 2020 | 17:45

    SVI U NIS,19H

  • Sulejman, Tarin i Salamanderov djed

    9. jul 2020 | 19:25

    Licemjerje: U Beogradu policija “brani poredak”, a u Crnoj Gori “bije goloruki narod” i “štiti tiraniju”

  • Boban

    9. jul 2020 | 19:23

    Borba za vlast kao i obicno a koriste svi narod kao marionete.... Sjasi kurta dodje murta na vlast...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA