≫ 

Doktorka iz Kraljeva uzela odmor da bi lečila bolesne u Pazaru: Nekad je tako pomagala i na ratištu

Uz reči "Ja ću svoj odmor da koristim kako želim" pozdravila se sa svojom porodicom i otišla u epicentar zaraze - grad u kome je samo sinoć preminulo 10 ljudi

  • 7
Dr Slađana Petrović Dr Slađana Petrović / Printskrin: Portal Krug

Dr Slađana Petrović Ćika, specijalista anesteziologije i reanimatologije, zaposlena u Opštoj bolnici Studenica u Kraljevu, samoinicijativno je rešila da se uhvati u koštac s patnjom 374 pacijenta zaražena korona virusom koji se leče u Novom Pazaru.

Uz reči "Ja ću svoj odmor da koristim kako želim" pozdravila se sa svojom porodicom i otišla u epicentar zaraze grad u kome je samo sinoć preminulo 10 ljudi.

Opšta bolnica u Novom Pazaru, medicinski radnici, pomoć Opšta bolnica u Novom Pazaru / Foto: Tanjug/Lazar Lazarević

Na taj način dr Petrović Ćika postala je jedan od najsvetlijih primera lekara koji je položio Hipokratovu zakletvu u Srbiji.

O ovoj odluci nije želela nikome da priča, a javnost je za to saznala nakon što je to njena ćerka objavila na Tviteru.

- Specijalista anesteziologije sa reanimatologijom je otišla da volontira u Novi Pazar, da pomogne našim prijateljima i kolegama - napisala je ponosno Slađanina ćerka.

Dr Petrović Ćika juče nije želela da komentariše razloge zbog kojih se odlučila da ode u jedno od najgorih žarišta korone u Srbiji.

- Vratila sam se iz treće smene. Došla sam iz privatnih razloga, ali sada nije trenutak da pričam o tome. Možda jednom kad sve ovo prođe - rekla je skromno.

Njen dobrovoljni odlazak iz Kraljeva u Novi Pazar nije iznenadio one koji je poznaju, jer je ova hrabra žena svojevremeno čak dve godine provela na ratištu u Krajini.

- Slađana je u Novi Pazar otišla inkognito, takoreći da niko ne zna, a ja sam izričito bila protiv toga. Na ratištu je pomagala ranjenicima, a borci su je, zbog njene upornosti i hrabrosti, tada prozvali Kosovka Devojka - rekla je njena majka Gordana Petrović, prenosi Republika.

Dodala je i da je Slađana veliki borac, a na hrabrosti joj se čak dive i mnogi pripadnici muškog pola.

- Starija ćerka joj je takođe lekar, trenutno se nalazi na specijalizaciji i majka je i njoj i njenoj mlađoj sestri svetao primer i u životu i u profesiji. Ja sam, iskreno, ljuta što Slađana po ko zna koji put mora da reskira svoj život, ali ona je jednostavno takva osoba - dodala je Gordana.

Opšta bolnica u Novom Pazaru, medicinski radnici, pomoć Foto: Tanjug/Lazar Lazarević

Mirsad Đerlek, koordinator novopazarske bolnice, rekao je da je i sam bio iznenađen kada ga je koleginica pozvala i ponudila pomoć.

- Nisam mogao da verujem da postoje takvi ljudi. Rekao sam joj da nemam reči kojima bih mogao da joj se zahvalim i odužim se. Upravo ta hrabrost i jedinstvo kod ljudi, koji ne gledaju ni ko je koje vere, pomoći će nam da izađemo iz svih ovih problema - rekao je Đerlek i dodao da s druge strane ima i onih zdravstvenih radnika koji izbegavaju svoje obaveze, zbog čega je juče uputio 25 rešenja sa upozorenjima zaposlenima koji se nalaze na sumnjivim bolovanjima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeka

    10. jul 2020 | 13:12

    Bravo za doktoricu 👏👏👏

  • Kizza

    10. jul 2020 | 15:19

    A što je morala odmor da uzme? Ko joj nije dozvolio da ide? Treba je nagraditi za odnos prema ljudima a ne terati je da se sama dovija da pomogne. Njoj svaka čast! A teško nama gde živimo....

  • Kkk

    10. jul 2020 | 13:42

    U potpunosti razumem razmisljanje koleginice, podrzavam svaki njen potez , kào stomatolog ne mogu da pomognem ali je iz sve snage podrzavam!!CUVAJ SE , POZ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA