≫ 

Teška noć u Beogradu: 270 ljudi je moralo da bude hospitalizovano, još jedna bolnica postaje kovid

Situacija je takva da kada ode jedan pacijent iz bolnice istog trenutka njegovo mesto zauzima novi

  • 30
Aleksadnar Vucic Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Institut za reumatologiju u Beogradu postaje kovid bolnica, najavio je jutros za RTS ministar zdravlja Srbije dr Zlatibor Lončar.

- Mi smo otvorili provremenu bolnicu Arena i tu imamo još mesta, ali to je ograničeno na pacijente koji nisu za poluintezivnu i intenzivnu negu. Ono što ćemo uraditi već u ponedeljak, a to je da ćemo Institut za reumatologiju pretvoriti u kovid bolnicu. Ceo kapacitet Instituta ćemo pretvoriti u kovid bolnicu jer nemamo izbora - kazao je Lončar i istakao da će se pacijenti sa reumatologije lečiti na KCS.

Na taj način proširuju se kapaciteti u Beogradu, gde situacija nije dobra.

- Podaci od noći ne ohrabruju. Mi smo u toku poslednjeg dana i poslednje noći samo u Beogradu imali 3.185 pregleda, samo na Infektivnoj klinici bilo je 318 pregleda. Od toga smo imali negde oko 270 prijema, znači pacijenata koji su morali da budu primljeni što u Beogradu. što u unutrašnjosti. To nisu podaci kojima možemo da budemo zadovoljni - kazao je Lončar.

Kako kaže, situacija je takva da kada ode jedan pacijent iz bolnice istog trenutka njegovo mesto zauzima novi, a mnogi pacijenti iz Beograda hospitalizuju se u drugim gradovima.

- Ja se stvarno nadam da su ovo podaci koji će naterati naše građane, koji će sve nas naterati da samo razmislimo u kojoj se situaciji nalazimo i šta je to što treba dauradimo da bismo izašli iz ove situacije - kazao je Lončar.

Video: Lončar: Najveći deo bolnica prelazi u Kovid sistem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja J

    11. jul 2020 | 09:14

    Dok god budete dopustli ovim huliganima divljanje po ulicama ni da imate 1000 bolnica,bice malo. Mi zdravstveni radnici ne mozemo ovo da izdrzimo. Niti i jedan zdrvstveni sistem u svetu bi ovo izdrzo.

  • PETAR 1

    11. jul 2020 | 10:39

    Gospodo politicka elito na vlasti, ako vam je stalo do narodnog zdravlja a Vi podnesite ostavke i na taj nacin protesti ce prestati. A posle, setite se 68.

  • ocaj

    11. jul 2020 | 09:08

    Tesko spinovanje vlasti, samo da prekinu proteste, svi cete vi u zatvoru zavrsiti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA