≫ 

Šabac, novo žarište korona virusa: U jednom danu broj zaraženih veći nego za prethodna 3 meseca

Posle Beograda, Šabac je najkritičniji grad pogođen korona virusom

  • 26
VATRENOOKO UZORCI BEGOVIĆ LABORATORIJA

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Samo u jednom danu broj novozaraženih u Šapcu je bio veći nego ukupan broj u prethodna tri meseca, broj zaraženih je dostigao 656.

- I dalje stojimo na 70 odsto pozitivnosti u odnosu na broj testiranih, nadam se da ćemo dobiti još testova da bismo videli bolju sliku. Još uvek imamo zaostalih laboratorijskih uzoraka i dalje, još 119 za koje ne znamo rezultate - rekla je dr Dragana Radojičić.

- Veterinaraki specijalistički institut u Šapcu takođe radi, pa je rezultat odmah gotov. Ono što je interesantno za zadnje dve nedelje - imamo preko 1.200 kontakata u kućnoj izolaciji, nismo uspeli sve kontakte da pozovemo i stavimo u izolaciju, iako nam pomaže policija - istakla je dr Radojičić.

Na pitanje kako je u Šapcu došlo do eksplozije korone, da li je zakazao narod ili sistem, rekla je:

- Ipak mislim da je ovo do nas, mi u prvom piku nismo imali veliki broj obolelih i nismo imali teške kliničke slike, dok god ljudi nemaju nekog bliskog obolelog, oni misle da to nije ništa - objasnila je.

Na pitanje da li je ovo maksimum, dr je rekla da nisu pohvatani svi kontakti, ali da se nada da neće biti više novozaraženih na dnevnom nivou od 70 odsto. Jedan deo bolnice u Šapcu je pretvoren u kovid bolnicu.

Video: Nećemo prezati od uvođenja najrestriktivnijih mera

(Telegraf.rs / Prva TV)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darinka

    11. jul 2020 | 10:37

    Đzaba je narodu govoriti ,,,,, neće pa neće ne vrijedi,e kad dođe zlo ne daj Bože u kuću onda je kasno.

  • Boki

    11. jul 2020 | 10:31

    Lepo se vidi nasa odgovornost rezultatima obolelih i koliko smo disciplinovani,jos kada bi svi mogli da postuju mere ovo bi se i zavrsilo a sada cemo tek biti u problemu zbog ovih velikih okupljanja po ulicama,i uvek tako bude tbog manjine ispasta vecina...cast vecini sto postuju mere inace bi bili kao Brazil itd.

  • PORUKA ŠAPCU

    11. jul 2020 | 10:45

    DRŽTE SE ŠAPČANI NEDAJ TE SE POZDRAV, OKOLINA ŠAPCA 🙋🌹🗣️👤👥🌐✔️ POZDRAV ZA NAŠE LEKARE I MEDECIMSKA SESTRE.🌷💖💘

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA