≫ 

Lončar: Ako ove mere ne daju rezultate, ići ćemo na još teže

"Ne postoji nijedan svetski stručnjak niti bilo ko da je tačno predvideo šta će i kako će da bude"

  • 8
Zlatibor Lončar, sastanak sa direktorima bolnica FOTO: Ministarstvo zdravlja

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je danas da niko ne može sa sigurnošću da prognozira dalji tok borbe protiv korona virusa i da je stoga najvažnije da se pridržavamo mera, kao jedinom sigurnom putu do obuzdavanja epidemije.

- Previše smo se opustili i osnovni razlog zašto je buknula epidemija je da nismo shvatili da je korona virus sa nama i da moramo da živimo sa njim. Poruka države je da smo taj prvi napad odbili, da smo tu bitku dobili, niko nije rekao da smo pobedili virus. Ne postoji nijedan svetski stručnjak niti bilo ko da je tačno predvideo šta će i kako će da bude. Nemamo razloga da ulazimo u bilo kakve prognoze, malo znamo o virusu, jedino što znamo je da zavisi od nas, da moramo da se pridržavamo mera - poručio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je istakao da se o virusu ne zna mnogo - ne zna se kada će biti leka, vakcine, ali znamo da mere daju rezultate.

- Nemamo razloga da ulazimo u bilo kakve prognoze, malo znamo o virusu, jedino što znamo je da zavisi od nas, da moramo da se pridržavamo mera - kazao je.

Lončar je najavio i da ukoliko ove nove mere ne budu dale rezultate, "moramo da idemo na još teže".

- Neko to zove teže, ali to je jedino što može da da razultat i spasi zdravlje, molim građane da to gledaju iz tog ugla - zaključio je ministar.

Inače, on je danas kazao i da je protekla noć u Beogradu bila veoma teška. Drugo veliko žarište u Srbiji, Novi Pazar, jutro je dočekalo uz olakšanje.

Juče je zabeležen najveći broj žrtava korona virusa u Srbiji za jedan dan, od početka pandemije - umrlo je čak 18 ljudi.

Video: Nećemo prezati od uvođenja najrestriktivnijih mera

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    11. jul 2020 | 11:11

    Vi ste krivi za sve, što ste pustili derbi sa navijačima i izbore sram vas bilo.

  • Rojka

    11. jul 2020 | 11:14

    Na teže mere, ako bude kao sa uvođenjem od petka policijskog časa, pa se uplašili demonstranata onda Vam verujem da uvodite teze mere.

  • bg

    11. jul 2020 | 12:21

    Nema problema izacicemo svi na ulice samo probajte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA