≫ 

U Srbiji 12 mrtvih od korone, od toga troje iz Kraljeva: Da li ovaj grad postaje žarište?

Epidemiološka situacija u Kraljevu najteža je od početka epidemije korona virusa

  • 1
korona virus Foto: Pixabay.com

Prema informacijama dobijenim iz Zavoda za javno zdravlje Кraljevo, epidemiološka situacija na teritoriji grada Кraljeva je ponovo promenjena i najteža je od početka epidemije korona virusa. Od 12 preminulih na nivou Srbije, čak troje pacijenata su Kraljevčani.

Od 64 testirana uzorka u labaratoriji Veterinarskog specijalističkog instituta Кraljevo pozitivno je čak 48. Dakle, samo 16 ljudi sa tim simptomima nema koronu, svi ostali su nosioci zaraze!

Sigli su i rezultati za 34 uzorka iz laboratorije ,,Vatreno oko“ Кliničkog centra Srbije, od kojih je 15 pozitivno, a čeka se još 13 rezultata od ukupno 63 uzorka koji su testirani u ovoj labaratoriji.

Ukupan broj registrovanih lica pozitivnih na virus ,,SARS CoV-2“ koji izaziva zaraznu bolest ,,Covid-19“, na teritoriji Кraljeva je 307.

Nažalost, 10. jula 2020. od posledica zaraze korona virusom preminule su tri osobe, i to dve u Opštoj bolnici ,,Studenica“ u Кraljevu, a jedna u Кliničkom centru Кragujevac, tako da je ukupan broj preminulih 11.

Od prošle subote tamo je vanredna situacija i ove mere su uvedene

U Kraljevu je na snazi zabrana okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite; u javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite.

U svim zatvorenim prostorima obavezno nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra; zabrana organizovanja svečanosti, kao i organizovanja sportskih i drugih zabavnih manifestacija; ograničenje radnog vremena ugostiteljskih objekata od 7 do 20 časova; prilagođavanje rada ugostiteljskih objekata tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova;

Puna primena svih preventivnih mera u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja; u osnovnim i srednjim školama i visokoškolskim ustanovama odložiti okupljanja, a prijemne i druge ispite organizovati uz primenu svih mera lične zaštite (fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i/ili vizira i rukavica); u javnom prevozu obavezno nošenje zaštitnih maski, uz redovno provetravanje i dezinfekciju vozila; zabrana korišćenja otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara; sprovođenje mera zaštite u verskim objektima i prilikom vršenja verskih obreda; sprovođenje mera zaštite u kozmetičkim, frizerskim salonima, salonima lepote, fitnes centrima i teretanama (maske i rukavice); česta dezinfekcija svih javnih objekata; dezinfekcija najmanje jedanput dnevno zajedničkih prostorija u stambenim zgradama (preporuka); što češće pranje ulica i javnih površina uz upotrebu dezinfekcionih sredstava.

(Telegraf.rs /RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kraljevcani

    11. jul 2020 | 13:03

    Se opustili, a nisu bili predhodnih meseci🧐🧐

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA