Najkritičniji korona gradovi u Vojvodini: Novi Sad, Vrbas i Subotica. Otvaraju se još 4 kovid centra

S obzirom na povećan broj pacijenata, Klinički centar Vojvodine je prinuđen da proširuje svoje kapacitete i otvara četvrti kovid centra na Klinici za urologiju, Klinici za maksilifacijalnu hirurgiju i Klinici za plastičnu hirurgiju

  • 3
Klinički centar Vojvodine Klinički centar Vojvodine / Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе lеči 219 pаciјеnta kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd virusа COVID – 19. Оd tоgа, kod 17 pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lеčеnjе zаhtеvа primеnu mеhаničkе vеntilаciје.

S obzirom na povećan broj pacijenata, Klinički centar Vojvodine je prinuđen da proširuje svoje kapacitete i otvara četvrti kovid centra na Klinici za urologiju, Klinici za maksilifacijalnu hirurgiju i Klinici za plastičnu hirurgiju.

U KCV se hospitalizuju pacijenti sa teškim formama bolesti i sve težim opštim stanjem. Najveći broj hospitalizovanih pacijenata je sa područja Grada Novog Sada, zatim slede pacijenti iz Vrbasa, Subotice i ostalih mesta u Vojvodini.

U cilјu sprečavanja širenja i oboljevanja od COVID-19 virusne infekcije, KCV apeluje na građane da je obavezno pridražavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA