Ljudi dođu s najobičnijim kašljem, rentgen utvrdi upalu pluća: Duplo povećan broj pregleda u Vranju

Planirano je da se specijalne bolnice u Vranjkoj i Bujanovačkoj banji pretvore takođe u kovid bolnice.

  • 0
Vranje, panorama centar grada, Bolnica, Dom zdravlja, korona, kovid bolnica

Foto Milena Đorđević

Kapaciteti u četiri kovid bolnice u Vranju su skoro popunjeni, a i u kovid ambulanti se iz dana u dan povećava broj pacijenata.

Tokom prethodnog vikenda broj pacijenata pregledanih u kovid ambulanti je za 50 odsto veći u odnosu na prethodnu sedmicu.

Koordinatorka kovid ambulante u Vranju Stefana Mladenović kaže za RTS da su u toku prošle nedelje zabeležili nagli porast pacijenata, u jednom danu smo imali oko 300 pregleda.

- To je jako veliki broj u odnosu na početak epidemije, kada smo imali stotinak pregleda po danu. Klinička slika pacijenata je različita, zavisi od starosnog doba i samih pridruženih bolesti. Uglavnom se javljaju pacijenti sa upalom pluća. Ta klinička slika je kod njih izražena najobičnijim kašljem, ali kada im se uradi rentgen, utvrdi se da se radi o upali pluća. Nisu svi pacijenti teški, neki to podnose mnogo lakše  - rekla je Mladenovićeva.

Ona je dodala da od marta meseca sve vreme imaju svu zaštitnu opremu, te da su svi zdravstveni radnici u potpunosti zaštićeni.

Kovid bolnice u Vranju su pune, samo desetak mesta je slobodno, a i u Surdulici su kapaciteti popunjeni. Planirano je da se specijalne bolnice u Vranjkoj i Bujanovačkoj banji pretvore takođe u kovid bolnice.

Video: Nećemo prezati od uvođenja najrestriktivnijih mera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA