U kovid bolnicama u Nišu desetoro dece: Broj pacijenata se svakodnevno povećava za 20 do 30

"Naša situacija je vrlo specifična i teška"

  • 2
Klinički centar Niš Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

U četiri kovid bolnice u Nišu ima mesta, ali se broj pacijenata sa korona virusom svakodnevno povećava za 20 do 30.

Pomoćnica direktora Kliničkog centra Niš Miroslava Živković kaže za RTS da su do jutros hospitalizovana 324 pacijenta, od kojih je 121 pozitivan na kovid 19.

-  Hospitalizovano je desetoro dece od kojih je četvoro pozitivno. Na ventilaciji se nalaze  teški pacijenti, njih je 11 i oni se uglavnom leče svim priznatim standardnim metodama - dodala je Živkovićeva.

Kao referentni centar za jugoistok Srbije, u ovoj ustanovi se zbrinjavaju svi kovid ali i pacijenti koji nisu pozitivni na korona virus.

- Naša situacija je vrlo specifična i teška, imajući u vidu da moramo da vodimo računa i o ukrštanju čistih i nečistih puteva. Mesta trenutno ima u 4 kovid bolnice, i nadam se da ćemo uspeti da zadovoljimo ovako velike potrebe regiona koji pokrivamo, a to je oko 2,5 miliona stanovnika - kazala je Živkovićeva.

Dodala je da svi kadrovski resursi leče i jedne i druge pacijente:

- To je prilično teško, imajući u vidu da nemamo dovoljno lekara, odnosno veoma nam znači pomoć mladih lekara koji su došli  i koji nam pomažu u zbirnjavaju kovid pacijenata.

Video: Nećemo prezati od uvođenja najrestriktivnijih mera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ugostitelj

    13. jul 2020 | 10:02

    Ovi doktori samo kukaju... pa to vam je posao. Kazu “radimo po 12 sati...” pa ljudi rade po 16 svaki dan godinama. Posao vam je smesan u odnosu na druge tako da ne kukajte nego sacucite rukave

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA