≫ 

Osuđenici iz Zabele se odrekli dela od dobijenih 100 evra: Novac donirali bolesnoj deci

Skupljeno 122.000 dinara

  • 8
Okružni, Centralni zatvor, CZ

Foto: Milena Đorđević

U Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu (Zabela) 174 osuđenika doniralo je 122.000 dinara za lečenje bolesne dece u Srbiji, odričući se dela novca koji im je uplaćen na ime jednokratne pomoći države od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije korona virusa.

Osuđenici u ovom zavodu su sami došli na ideju da doniraju sredstva za obolelu decu kojoj je neophodna finansijska pomoć za izlečenje.

Podsećamo i da su osuđenici u KPZ u Nišu 2018. godine, zajedno sa zaposlenima, donirali novac za kupovinu pokretnog inkubatora za bebe koji ima presudan značaj za život tek rođene dece.

Na početku epidemije virusa korona oko 4.700 osuđenika u najvećim zavodima u zemlji (Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu) odreklo se jednog suvog obroka u korist najsiromašnijih građana, što je takođe bila akcija koju su osuđena lica sama inicirala.

Takođe, osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu odmah na početku epidemije počeli su da šiju dnevno i do 6.000 zaštitnih maski za lice za zaposlene i lica lišena slobode u svim zavodima kako bi se sprečilo širenje virusa i ta proizvodnja i dalje traje.

Video: Goran Stevanović o situaciji u zatvorima i broju obolelih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • shampita

    13. jul 2020 | 12:12

    U zemlji Srbiji zatvorenici daju novac za bolesnu decu a narod na SMS poruke za pobednika zadruge. Veselo.

  • Boki

    13. jul 2020 | 11:33

    U toku korone zatvorenici pokazala kakav primer odgovornosti pojedinaca treba biti za dobrobit celokupne nacije,i šili maske i odrekli se dela novca itd itd.Dok neki slobodno kao da gledaju da prosire koronu sto vise i jos prave haos dodatni.

  • Neko iz mase

    13. jul 2020 | 11:33

    Svaka im cast!!! Vecina nas je te pare prosledila na zaostale racune i kirije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA