≫ 

Još jedan grad proglasio vanrednu situaciju: Osim nošenja maski, propisane i represivnije mere

Nešto ranije saopšteno je da i Leskovac od danas uvodi vanrednu situaciju

  • 1
Covid Ambulanta, Palilula Foto: Nikola Tomić

Na sednici Gradskog štaba za vanredne siutacije u Loznici danas je doneta odluka o proglašenju vanredne situacije zbog širenja epidemije virusa korona, objavljeno je na sajtu Loznice.

Kako se navodi, odluka je doneta na osnovu jednoglasnog predloga kolegijuma načelnika odeljenja i rukovodstva Opšte bolnice Loznica upućenog komandantu Štaba i gradonačelniku Loznice Vidoju Petroviću.

Predlog kolegijuma Opšte bolnice dat je u cilju efikasnijeg angažovanja snaga i subjekata sistema radi sprečavanja i suzbijanja širenja zarazne bolesti.

Kako je rekao komandant Štaba Vidoje Petrović, osim obaveznog nošenja maski i socijalne distance Zaključak o predlogu za uvođenje vanredne situacije propisuje i represivnije mere.

Neke od njih su zabrana okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima, zabrana organizovanja svečanosti, sportskih i zabavnih manifestacija.

Zatim, radno vreme ugostiteljskih objekata ograničeno je na period od 7 do 20 časova, a u tim objektima ne mogu za jednim stolom sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

Zabranjeno je korišćenje zatvorenih bazena, spa i velnes centara, dok će saloni lepote, fitens centri i teretane raditi uz sprovođenje mera zaštite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loznicanin

    13. jul 2020 | 14:40

    Ne znam šta su cekali do sada odavno je trebalo uvesti vanredno stanje,a sad ko ne nosi masku 10000 po dzepu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA