Još jedan pacijent preminuo u Čačku, korona divlja, a u selu pored pravili veliku žurku

U čačanskoj bolnici trenutno je hospitalizovano 144 pacijenta, a 9 je na respiratoru

  • 3
Bolnica Čačak Foto: RINA.rs

Od pristiglih rezultata iz Beograda u Moravičkom okrugu potvrđeno je još 54 slučajeva inficiranja korona virusom, a u čačanskoj bolnici život je izgubio još jedan pacijent.

- Primećuje se smanjen broj prijema u bolnicu, za vikend je hospitalizovano osam ljudi. Kao i manji broj pregleda, u petak ih je bilo 89, u subotu 66, a u nedelju 58 - rekao je dr Mihailo Luković, šef Radnog tima.

On je istakao da je malo boljoj epidemiološkoj situaciji doprinelo uvođenje vanredne situacije, ali da još ima neodgovornih građana.

- Žena je plastila na njivi, a posle hospitalizovamna i preminula je. U obližnjem selu omladina je napravila žurku, na kojoj je bilo mnogo ljudi. Mi ne možemo sa svim tim da izađemo na kraj. Kraj ove nedelje jeste vreme kad treba da očekujemo smanjen broj inficiranih, ali veliki probelem predstavljaju studenti koji će se vratiti iz Beograda u Čačak. Zato apelujem i molim sve građane da nose maske, jer tako čuvaju živote svih nas - naglasio je dr Luković.

144 pacijenta  hospitalizovana

U čačanskoj bolnici trenutno su hospitalizovana 144 pacijenta, a 9 je na respiratoru. Za tri dana otpušteno je 17 pacijenata, a rasterećenje bolničkih kapaciteta očkuje se i narednih dana.

- Očekujemo da u toku dana bude otpušteno još nekoliko pacijenata. U saradnji sa Sporstkim centrom Mladost u kovid je pretvoreno odeljenje za rehabilitaciju, na taj način smo dobili još 80  ležajeva, a ukupan kapacitet bolnice sada je za 220 pacijenata. U bolnici trenutno ima 17 respiratora i imamo svu potrebni opremu - izjavio je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Video: Brnabić: Kada je krenula borba protiv korone, nismo imali sistem

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    13. jul 2020 | 17:32

    Dokle ce vise da se dozvoljavaju te zurke i proslave ,kad je na snazi zabrana okupljanja ,dokle ce vise sve ovo da se tolerise !!!!

  • golf

    13. jul 2020 | 17:59

    ovo nema više nema smisla.. u Požegi je ograničen rad ugostitelja do 22.00 h... samo da prođete oko 23.00 h... pa to je sve puno ljudi..

  • Ja

    13. jul 2020 | 17:29

    Dokle ce vise da se dozvoljavaju te zurke i proslave , uprkos svim zabranama okupljanje aman viseeee!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA