Očevici o pucanju ringišpila kod Sombora: Čuo se prasak, nestalo je svetla, deca su počela da vrište

- Mališani su plakali, videlo se da su se jako uplašili - ispričali su meštani šta se desilo u momentu kada je došlo do kvara ringipšila u kojem su bila deca

  • 1
Selo Kolut, ringišpil Printskrin: Youtube/Срђан Коруга, Foto: Pixabay

Osmoro mališana povređeno je u Kolutu kod Sombora kada se ringišpil, koji je tu postavljen zbog seoske slave, a na kome su se nalazila deca, srušio zbog pucanja glavnog stuba.

Nesreća se dogodila u nedelju oko 21.30 sati, kad su deca uzrasta od osam do 15 godina sela na ringišpil u luna-parku, koji svakog leta posećuje njihovo selo.

- Deca su sela u korpe i ništa nije slutilo da će se dogoditi nešto ovako strašno. Ringišpil ih je vrteo i počeo polako da se diže u visinu, ali je odjednom centralna šipka počela da se krivi i pukla je napola, nestalo je svetla, a mališani su padali sa visine vezani u korpama. Roditelji, bake i deke koji su se nalazili u blizini počeli su panično da trče ka vrtešci kako bi im pružili pomoć - priča jedan od očevidaca za Kurir.

- Mališani su plakali i kukali od bolova, videlo se da su se jako uplašili. Ubrzo su došle Hitna pomoć i policija, a petoro dece je prebačeno u bolnicu, gde su im sanirane povrede. Četvoro je provelo noć u bolnici na posmatranju, a jedan mališan je odmah, sa imobilizacijom ključne kosti, pušten kući. Utvrđeno je da je jedno dete teško povređeno i da ima prelom ruke - kažu meštani.

Kako navode, primetili su da vlasnik ringišpila pre katastrofe koja je nastupila zateže i opušta šrafove.

- Mislili smo da on podešava glavni stub ringišpila kako bi se lakše okretao, nije nam delovalo da postoji neki problem - pričaju sagovornici Kurira.

Dečak sa ringišpila: Svi smo popadali

Dečak (11), čija je sestra prebačena u bolnicu posle ovog incidenta, rekao je da je vožnja bila pri kraju kada je nešto jako puklo i stub koji drži ceo ringišpil nakrivio na stranu.

- Svi smo popadali. Bio sam na toj strani na koju je ringišpil pao, pa se nisam povredio, ali oni sa druge strane su preleteli preko nas i tako se povredili. Među njima je i moja sestra, ali ona bi trebalo da bude puštena iz bolnice - kaže dečak.

Drugarica ovog mališana gledala je vožnju sa strane.

- Kada se čuo prasak, pomislila sam da je puklo sedište, ali onda je nastao mrak i videla sam da ringišpil pada. Mnogo smo se uplašili, nismo znali koliko ima povređenih, ni da li je neko stradao - rekla je devojčica.

O nesreći koja se dogodila u Kolutu obavešteno je i Osnovno javno tužilaštvo u Somboru, koje je policiji dalo nalog da prikupi potrebne informacije.

Video: Zalediće vam se krv u venama: Majka hvata dete koje pada niz stepenice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gole

    14. jul 2020 | 13:21

    Strasno kazniti one sto su dozvolili da ringispil proradi za decu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA