≫ 

Osuđenik u Sremskoj Mitrovici negativan na korona virus, ali i dalje ostaje u izolaciji

Osuđenik se sve vreme dobro oseća

  • 0
Zatvor, rešetke

Foto: Pixabay

Kod jednog osuđenika u KPZ u Sremskoj Mitrovici, kod koga je na prvom testu potvrđen virus korona, drugim testiranjem je utvrđeno da je negativan. U skladu sa uputstvima gradske epidemiološke službe osuđenik ostaje u izolaciji 14 dana nakon čega će ponovo biti testiran, navode iz ovog zavoda.

On je smešten u delu zavoda koji je namenjen za izolaciju osuđenika, što je jedna od mera koja je na snazi u svim zavodima od 11. marta. Osuđenik se sve vreme dobo oseća, odmah je izolovan od drugih osuđenika, nema simptome i sve vreme je pod pojačanim medicinskim nadzorom.

U ovom trenutku ni kod jednog zaposlenog u ovom zavodu nije potvrđeno prisustvo virusa.

Kako se navodi u saopštenju KPZ,  paviljoni u ovom zavodu su i fizički odvojeni jedni od drugih i osuđenici odvojeno odlaze u šetnju, kao i u trpezariju i na sportske aktivnosti.

U drugim zavodima nema osuđenika i pritvorenika sa infekcijom ovim virusom.

I dalje na snazi mere preduzete 11. marta

 

Mere prevencije preduzete od 11. marta, još pre proglašenja vanrednog stanja, i dalje su na snazi. One su doprinele da se sačuva zdravlje pritvorenika i osuđenika od širenja virusa u zavodima. Kao dodatnu meru prevencije, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je u junu svim zavodima u Srbiji obezbedila 10.000 brzih testova za detekciju antitela virusa korona i to za lica lišena slobode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA