≫ 

Jedan grad u Srbiji dodatno je pooštrio mere: Objavljen spisak sa 14 stavki koje se moraju poštovati

Iako vanredna situacija još nije uvedena, mere zaštite su pooštrene

  • 2
korona virus, koronavirus, bolnica, lekar

Foto: Tanjug/AP

Gradski štab za vanredne situacije u Zrenjaninu je danas doneo novu naredbu, koja ima za cilj sprečavanje širenja korona virusa na području Zrenjanina.

Naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije, na danas održanoj sednici, pooštravaju se mere zaštite u cilju sprečavanja širenja epidemije izazvane koronavirusom. Između ostalog, odlažu se sve javne gradske manifestacije, skupovi i proslave, naređuje se upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima, sa održavanjem fizičke distance od minimum 1,5 metara.

Zabranjuje se i okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od minimum 1,5 m, uz propisane mere lične zaštite. Korišćenje zaštitnih maski obavezno je i u parkovima, na dečjim i rekreacionim igralištima.

Ovo je detaljan spisak svih mera:

1. Do daljeg se odlažu sve javne manifestacije, skupovi i proslave na teritoriji Grada Zrenjanina.

2. Naređuje se upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima, sa održavanjem fizičke distance od minimum 1,5 metara, na teritoriji Grada Zrenjanina.

3. Za sprovođenje tačke 2. ove naredbe zadužuju se vlasnici/korisnici zatvorenih prostora.

4. Zabranjuje se okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od minimum 1,5 metara, uz propisane mere lične zaštite.

5. Za sprovođenje tačke 4. ove naredbe zadužuju se vlasnici/korisnici prostora.

6. Naređuje se privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da težište delatnosti preusmere na otvoreni prostor, odnosno baštu, uz primenu propisanih mera zaštite.

7. Za sprovođenje tačke 6. ove naredbe zadužuju se privredni subjeti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost.

8. Naređuje se Javnom preduzeću „Gradska stambena agencija“ Zrenjanin da korišćenje kupališta „Peskara“ i „Tisa“ organizuje na način kojim se obezbeđuje bezbednost korisnika, a koje podrazumeva ograničen broj ljudi i poštovanje mera zaštite.

9. Naređuje se Javnoj ustanovi „Sportski objekti“ Zrenjanin da na otvorenom i zatvorenom bazenu organizuje rad uz ograničenje broja posetilaca i primenu propisanih mera zaštite u cilju bezbednosti korisnika bazena.

10. Naređuje se korišćenje zaštitnih maski, kao i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 metara prilikom korišćenja parkova, dečjih i rekreacionih igrališta.

11. Naređuje se javnom gradskom prevozniku „Net Bus“ doo Zrenjanin da ne dozvoli ulaz u vozila javnog prevoza osobama koje ne koriste zaštitne maske.

12. Naređuje se pojačan rad svih javnih komunalnih preduzeća i javnih preduzeća, naročito u pogledu pranja i dezinfekcije javnih površina u cilju obezbeđivanja zdravstvene bezbednosti građana Grada Zrenjanina.

13. Naređuje se merenje telesne temperature prilikom ulaska u objekte javne namene, kao i postavljanje sredstava za dezinfekciju ruku i dezobarijera ispred ulaza u objekte javne namene.

14. Naređuje se Gradskoj upravi Grada Zrenjanina da organizuje rad tako da nadležna odeljenja vrše nadzor nad primenom mera iz ove naredbe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🧚‍♀️🧚‍♂️🧚‍♀️🧚‍♂️🧚‍♀️

    14. jul 2020 | 13:45

    Aaa. Menjacemo vlast u Zrenjaninu. I tako svaku narednu. Dok nas ne pustite da radimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA