≫ 

U Srbiji je trenutno čak 500 zdravstvenih radnika u kućnoj izolaciji: 70 je na bolničkom lečenju

Krizni štab održao je danas drugu redovnu konferenciju za novinare, posle pauze

  • 5

Sedamdeset zdravstvenih radnika je obolelo i na bolničkom je lečenju, a njih još 500 je pozitivno na korona virus u kućnoj izolaciji, rekao je danas na konferenciji za novinare minsitar zdravlja Zlatibor Lončar.

U poslednja 24 sata korona virus je potvrđen kod 344 osobe, a preminulo je 13, ukupan broj preminulih je 418.

Testirano je 8.659 ljudi. A na respiratorima je 170 osoba. U podlednja 24 sata hospitalizovene su 203 osobe. Aktivnih slučajeva je 4.574.

- Kada radite sa pacijentima koji su kovid pozitivni, neki znaju da su pozitivni, neki ne znaju, i pored korišćenja mera zaštitite, morate imati jedan broj obolelih. Ali mi vodimo računa o našim zdravstvenim radnicima. Naš zdravstveni sistem ni u jednom trenutku nije ostao bez radnika, izražena je solidarnost. Kad neko ispadne iz sistema, odmah uskače neko drugi. Nastavićemo dalje da ih štitimo, oni su nam na prvom mestu jer bez njih ne bismo mogli voditi ovu bitku - rekao je Lončar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aco

    14. jul 2020 | 20:24

    U Srbiji je trenutno čak 500 zdravstvenih radnika u kućnoj izolaciji a samo 70 je na bolničkom lečenju. Da bi bilo više mesta za pacijente.

  • Tehnicar

    14. jul 2020 | 15:55

    Bas lepo se ponasate prema zdravstvenim radnicima iz covida , rezultate cekamo deset dana a iz bolnice u koje ste nas jedva primili zarazene, prebacujete nas u poljsku bolnicu arenu. Hvala vam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA