Dva pacijenta preminula u KC Niš od korone: Hospitalizovano 333 ljudi, 11 osoba na respiratoru

Među zaraženima virusom kovid-19 je i četvoro dece

  • 0
korona virus, koronavirus, Rusija, bolnica, lekari

Foto: Tanjug/AP

U kovid objektima Kliničkog sentra Niš, hospitalizovano je ukupno 333 pacijenata, od kojih je kod 109, uključujući četvoro dece, potvrđen virus korona, navedeno je na zvaničnom sajtu te zdravstvene ustanove.

Deca kod kojih je potvrđen virus korona su u stabilnom stanju, a od ukupno hospitalizovanih, 11 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

- Tokom poslednja 24 sata, uprkos naporima lekara KC Niš, nažalost, dve osobe sa potvrđenim virusom korona su preminule - navodi se u saopštenju.

Klinički centar Niš

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

U Zdravstvenom centru Leskovac u kovid bolnici trenutno je hospitalizovano 137 pacijenata, a kod 17 je potvrđeno prisustvo virusa Kovid-19.

Podsetimo, u četiri kovid bolnice u Zdravstvenom centru Vranje ukupno je hospitalizovano 197 pacijenata, a kod 115 potvrđeno je prisustvo virusa.

U ZC Surdulica, u kovid bolnici, trenutno su hospitalizovana 63 pacijenata, a kod 54 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Kovid-19.

Video: Stevanović i Kisić-Tepavčević o starosnoj dobi zaraženih i preminulih od korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA