≫ 

Teško i u Bajinoj Bašti: Vanredna situacija, deo Doma zdravlja zatvoren, skoro svi lekari oboleli

Trenutno je u ovoj opštini zaraženo 45 ljudi, a jedno lice preminulo je od posledica infekcije

  • 14
korona virus, koronavirus, bolnica, lekar Foto: Tanjug/AP

U opštini Bajina Bašta proglašena je vanredna situacija usled širenja epidemije korona virusa. U protekle dve sedmice u kovid ambulanti pregledano je preko 800 pacijenata, od čega je većina imala simptome korona virusa.

Pojedinim pacijentima su konstatovane upale pluća i oni su sa srednje teškom i teškom slikom hospitalizovani u užičkoj bolnici.

Trenutno je u ovoj opštini zaraženo 45 ljudi, a jedno lice preminulo je od posledica infekcije. Čekaju se rezulatati za još 37 uzoraka, koji su poslati na testiranje.

Zbog teške epidemiološke situacije stacionar u Domu zdravlja u Bajinoj Bašti od juče ne radi, jer od osam zaposlenih, njih šestoro ima simptome slične korona virusu.

Danijela Vasiljević, portparol Zdravstvenog centra u Užicu, pod čijim okriljem je Dom zdravlja u Bajinoj Bašti kaže za Telegraf.rs da situacija u Bajinoj Bašti nije katastrofalna, kao i da je samo 6 lekara sumnjivo na koronu.

-  Dom zdravlja radi normalno, kovid ambulanta radi normlano. Naša radna jedinica unutar Doma zdravlja, takođe. Zatvoren je samo stacionarni deo, gde se smeštaju pacijenti, koji se prebacuju u Užice - tvrdi ona.

 (Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • golf

    15. jul 2020 | 11:37

    a nove mere.. distanca.. obavezna maska.. ljudi moji ovo ništa nevalja.. pametan čovek ovo nerazume..

  • ljuban

    15. jul 2020 | 12:47

    Zivim u Bajinoj Basti a ne znam nikoga ko ima koronu 😏

  • Licemerka

    15. jul 2020 | 12:08

    Maa odoh da kuntam 😴.Probudite ma kada ode korona..😂 Najlepše mi je kada se isključim iz stvarnosti, legnem i maštam....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA