Teška situacija u Priboju: U bolnici hospitalizovano 47 pacijenata, respiratori ne prestaju da rade

Na kovid odeljenjima su uglavnom smešteni pacijenti starije starosne dobi, krupnije građe

  • 0
Predrag Terzić Foto: RINA

U Opštoj bolnici u Priboju trenutno se nalazi 47 ležećih pacijenata u izolacionim blokovima, u protekla 24 sata napisano je 15 uputa za bolničko lečenje, od kojih je primljeno osam, a preostalih sedmoro je vraćeno na kućno lečenje.

- Sva četiri respiratora su u radu non – stop, a na kovid odeljenjima su uglavnom smešteni pacijenti starije starosne dobi. Većinom su to muškarci krupnije građe. Osim pacijenata koji su intubirani, imamo priličan broj pacijenata koji su na kiseoniku kako invazivnom tako i neinvazivnom, ali i pacijenata za koje bismo voleli da su u boljem stanju - kazao je dr Predrag Terzić, direktor biolnice u Priboju.

On je naglasio da što se tiče opreme u bolnici ima svega, ali da postoje neke stvari koje se i do 10 puta više troše nego u prvom piku epidemije. Naročito se to odnosi na opremu za jednokratnu upotrebu iz lične zaštitne opreme zdravstvenih radnika.

- Akutno gorući problem jesu skafanderi kojih imamo, ali su nam uvek potrebni, naročito platneni koji mogu da se peru, otkuvavaju i sterilišu, kao i epidemiološke maske. Unajavi je da ćemo i to dobiti u toku današnjeg dana ili eventualno sutra - rekao je direktor bolnice dr Terzić.

Video: Vučić: Mi više ne znamo gde da smeštamo ljude

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA