≫ 

Danas toplo, ali ne i sunčano: Od sutra se menja vreme

Najniža temperatura od 13 do 18 stepeni, najviša od 26 do 30 stepeni

  • 0

U Srbiji danas promenljivo oblačno i toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom do 30 stepeni, od petka se očekuje naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Posle podne očekuju se kratkotrajni pljuskovi i grmljavina. Najniža temperatura biće od 13 do 18 stepeni, najviša od 26 do 30 stepeni, dok se u toku noći na severu očekuje naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature.

Ovo naoblačenje će se u petak do kraja dana, sa severa i zapada proširiti na veći deo zemlje, dok se lokalno očekuju obilnije padavine za kratak vremenski period.

Samo će se u petak na istoku i jugoistoku veći deo dana zadržati suvo i toplo vreme, najniža temperatura biće od 14 do 18 stepeni, najviša od 20 na severozapadu Vojvodine, do 30 stepeni u Negotinskoj Krajini.

U subotu biće promenljivo oblačno i sveže, mestimično s kišom, kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom na istoku i jugoistoku, najniža temperatura biće od 13 do 18, najviša od 19 do 24 stepena, uz lokalnu pojavu grmljavina sa ili bez padavina.

Promenljivo oblačno i sveže biće i u nedelju, u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena, posle podne se očekuje ređa pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine, najniža temperatura biće od 13 do 17, a najviša od 22 do 26 stepeni.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA