Epidemiolog u KC Niš: Nema potrebe za kovid bolnicama. Mogu za 24 sata da počnu da primaju pacijente

Specijalna bolnica u Sokobanji ostaje u stanju pripravnosti

  • 0
Klinički centar Niš Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Epidemiolog u Kliničkom centru Niš Nikola Milenković izjavio je danas da u poslednjih sedam dana epidemiološka kriva u tom gradu u stagnaciji i da nema potrebe za otvaranjem kovid bolnica.

Specijalna bolnica u Sokobanji trebalo je danas da počne sa radom kao kovid bolnica, međutim, zbog trenutne epidemiološke situacije to se neće desiti, ali ostaje u stanju pripravnosti, kao i stacionar Zelengora u Niškoj banji.

Milenković kaže da prema trenutnoj situaciji epidemiološka kriva stagnira, ali da se prati stanje na terenu i okolnim gradovima, zbog čega su ti objekti u pripravnosti i mogu za 24 sata da počnu da primaju pacijente.

- KBC Niš ima dovoljno kapaciteta, broj prijema je između 30 i 40 na dnevnom nivou, broj otpusta oko 20 i to su brojke koje mi držimo u prethodnih sedam dana. Broj pacijenata je oko 370, 380 trenutno hospitalizovanih - rekao je Milenković za RTS.

Navodi da u Klinički centar u Nišu dolaze pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, koji zahtevaju kiseoničku potporu, dok u druge bolnice idu pacijenti sa lakšom kliničkom slikom.

Na respiratorima je 10 pacijenata.

Video: Dr Darija o preminuloj porodilji u Nišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA