≫ 

Srbija razmatra uvođenje negativnog PCR testa za ulazak stranaca u zemlju

"Treba pratiti žarišta u narednom periodu, mi ćemo to razmatrati"

  • 4

U narednom periodu za ulaz stranih državljana u Srbiju na granici bi mogao da se traži negativan PCR test na korona virus, a takva mogućnost tema je sastanaka Kriznog štaba.

- Kao što ste imali priliku juče da čujete od doktorke Darije Kisić Tepavčević, u okviru Kriznog štaba to je jedna od tema o kojoj se razgovara. Iamo priliku da pratmo kakva su pravila u drugim zemljama. Najčešće su uslov za ulazak PCR testovi i to 48 ili 72 sata od momenta uzimanja brisa, najčešće su zemlje svojim pravilima postavila takva pravila - kazala je na današnjoj konferenciji dr Verica Jovanović, direktorka "Batuta"

Ona je dodala da, kada smo mi u pitanju, tu postoje i pravila ZSO, koja omogućavaju zemljama da uvedu neke posebne mere.

- Treba pratiti žarišta u narednom periodu, mi ćemo to razmatrati. U ovom trenutku mi nemamo uslov posedovanja PCR testa ili rezultata PCR testa za ulaz u našu zemlju. Ako neko ima bilo kakve simptome naš zdravsteni sistem je tu da se pruži lečenje i uvede izolacija ako je to neophodno - dodala je dr Jovanović.

Video: Lađević: I dalje veliki broj pacijenata u teškom stanju

(Telegraf.r)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagondzija

    31. jul 2020 | 16:07

    Trebalo odavno cim je eu uvela zasto nije i Srbija ne razumem

  • andjelina

    31. jul 2020 | 16:12

    Da i ovo malo ljudi sto dodju i potroše pare otežate!Zbogom pameti !

  • Lav

    31. jul 2020 | 23:27

    Neka sacekaju jos malo. Samo nek razmisljaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA