U bolnici u Požarevcu hospitalizovane 174 osobe: Njih 9 na respiratorima, kiseonična mesta zauzeta

Svi pacijenti koji su trenutno hospitalizovani u lošijem su opštem stanju nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu

  • 0
pozarevac  opsta bolnica

Foto: obp.rs

U kovid bolnici Požarevac trenutno su hospitalizovana 174 pacijenta sa simptomima korona virusa, od kojih 158 iz Braničevskog okruga. Kod polovine pacijenata potvrđen je virus kovid-19, a za ostale se čekaju rezultati.

- Četiri zdravstvena radnika OB Požarevac pozitivna su na korona virus, a sedmoro naših kolega nalazi se u samoizolaciji zbog kontakata sa obolelima. Svi su u dobrom stanju - navode iz požarevačke bolnice.

Kako dodaju, u poslednja 24 sata imali su 8 novih prijema i 21 otpust.

- Na respiratorima je trenutno 9 pacijenata. Sva kiseonična mesta su zauzeta. Svi pacijenti koji su trenutno hospitalizovani u našoj kovid bolnici u lošijem su opštem stanju nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu kada smo imali i pacijente sa umerenijim kliničkim slikama - kažu iz kovid bolnice u Požarevcu.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, iz ove zdravstvene ustanove i dalje apeluju na građane da se pridržavaju svih mera zaštite, pogotovo jer je pred nama vikend kada dolazi do većih opuštanja i okupljanja.

- Izbegavajte gužve, zatvorene prostore, držite propisanu fizičku distancu, nosite maske i pojačano održavajte higijenu. Zaštitite sebe i druge. U "zelenoj zoni" nalazi se 117 pacijenata - ističu iz kovid bolnice Požarevac.

Video: U Srbiji u poslednja 24 sata preminulo osam pacijenata

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA