≫ 

Šestočlani italijanski medicinski tim stigao u Srbiju, pomažu u borbi protiv korona virusa

Kako se navodi, u timu su dva anesteziologa, jedan lekar hitne pomoći, jedan specijalista za infektivne bolesti, jedan hirurg, i jedan medicinski tehničar

  • 6
Lekari, pacijent, bolnica, koronavirus, lečenje Foto: Tanjug/AP

U Srbiju je stigao šestočlani italijanski tim medicinskih radnika, kako bi pružili pomoć u borbi protiv korona virusa, saopštila je danas Ambasada Italije u Beogradu.

Kako se navodi, u timu su dva anesteziologa, jedan lekar hitne pomoći, jedan specijalista za infektivne bolesti, jedan hirurg, i jedan medicinski tehničar.

Italijanski medicinski tim, koji radi pod koordinacijom italijanske Civilne zaštite, čine ljudi koji dolaze iz italijanskih regija Pijemont, Lacio Apulija i Furlanija-Julijska krajina, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je italijanski tim došao u Srbiju kako bi pružio pomoć i obuku na osnovu iskustva stečenog tokom petomesečne borbe sa virusom kovid-19 u Italiji.

Ovom inicijativom, Italija želi još jednom da ukaže na važnost prijateljstva sa Srbijom, na izuzetan nivo bilateralne saradnje, kao i da odgovori na velikodušnu pomoć koju je Srbija uputila italijanskom narodu u aprilu ove godine, ističe se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    2. avgust 2020 | 18:50

    Dosli da pokupe uzorke kao i onda tim iz zemlje sa kojom gajimo celicno prijateljstvo, kakva obuka, pa nasi medicinari kao da ne znaju sta rade. Ne mislim nista lose, naprotiv, dobrodosli su svi koji proucavaju ovo ali nemojte to zvati obukom nasih zdravstvenih radnika, pa nije se virus juce pojavio kod nas, lavovski se bore nasi sve vreme

  • Jeja

    2. avgust 2020 | 18:39

    Bravo za Italijane 👏👏👏

  • Dragan

    2. avgust 2020 | 17:33

    Svaka pomoc dobro dodje kada je potrebna.Samo neka prodje ovo zlo i rado cu doci kod vas na more i ako nisam bio..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA