≫ 

Radne akcije za lepše selo: Omladina iz Knićanina kao primer drugima

Meštani ovog sela kraj Zrenjanina mogu biti ponosni na svoju omladinu

  • 2
Knićanin, čišćenje obale

Knićanin, čišćenje obale / Foto: Zrenjaninski.com

Grupa omladinaca iz Knićanina ovog leta je organizovala nekoliko radnih akcija kako bi se uredilo postojeće kupalište na Tisi. Uz veliki trud raskrčeno je šiblje, pokošena je trava, napravljen teren za odbojku na pesku, kao i prostor sa peskom za igranje najmlađih kupača.

U radnoj akciji učestvovalo je i Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) iz Knićanina, koje je vatrogasnim topom očistilo mulj sa izbetoniranog dela plaže, piše portal Zrenjaninski.com.  

Sezonu kupanja meštani su stoga dočekali spremni. Sada uživaju zajedno sa mnogobrojnim posetiocima iz okolnih mesta, uglavnom ribolovaca, koji imaju samo reči hvale za prirodne lepote ovog sela. Knićanin je, inače, selo sa izuzetnim geografskim položajem, jer se nalazi na tromeđi triju reka. Na ulazu u selo Begej se uliva u Tisu, duž celog sela protiče reka Tisa, a na petom kilometru od sela se Tisa uliva u Dunav.

Mladi žitelji Knićanina, međutim, nisu se zaustavili samo na uređenju kupališta. Prošlog vikenda započeli su veliku radnu akciju sređivanja školskog dvorišta. Cilj je da mu se vrati stari sjaj, kako bi se deca ponovo okupljala zbog druženja i igranja košarke i fudbala.

U planu i uređenje školskog dvorišta

 

Omladinci su uspeli da očiste prostor zarastao šibljem iz najkritičnijeg dela školskog dvorišta. Skinuli su dotrajalu žičanu ogradu iza gola. Planovi su da se kupe nove table i mrežice za koševe, mreže za golove, da se postave stubovi i zaštitne mreže iza golova, izlepe pločice na česmi i poprave slavine, prekreče ispisani grafiti… Sav materijal kupuje se od priloga koji meštani doniraju. Do sada je puno njih prepoznalo dobru volju organizatora radnih akcija.

Knićanin, čišćenje obale

Čuvaju svoje selo i čine ga lepšim / Foto: Zrenjaninski.com

Iako je potrebno dosta sredstava kako bi se popravilo stanje, kako školskog dvorišta, tako i unutrašnjosti same škole, omladinci su optimisti. Veruju da će uz dobru volju sugrađana i njihovu finansijsku pomoć uspeti u realizaciji svog cilja.

Meštani Knićanina mogu biti ponosni na svoju omladinu, jer to je ujedno i znak da planiraju da nastave život u svom mestu. A to je danas, nažalost, retkost.

Video: I Srbija ima roze jezero i na sat vremena je od Beograda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA