Zbog ovog snimka ceo Pazar je napao volonterku kovid bolnice: A onda su morali da joj se izvinjavaju

Nije sve što vidimo na društvenim mrežama istina

  • 0

Prava pometnja izbila je u Novom Pazaru kada se prošle nedelje na društvenim mrežama pojavio snimak na kome jedna volonterka u kovid bolnici poji vodom starijeg pacijenta. Kratak snimak od svega nekoliko sekundi razbesneo je mnoge koji su ga videli i iz toga zaključili da se devojka s nepoštovanjem odnosi prema obolelom, koji je moli za vodu, zbog čega su i objava, i njen profil zasuti negativnim komentarima i uvredama na račun ove volonterke. No, ubrzo je usledio preokret. 

Ispostavilo se da je nekoliko sekundi snimka izuzeto iz konteksta i montirano, te da tek pun minut videa pokazuje da je volonterka Emina Skarep zaprav0 pomagala onemoćalom pacijentu Ismetu. 

Covek, bolnica,Emina Skarep

Printskrin: Facebook/Emina Skarep

U odbranu ove devojke prvo je stala Ismetova rodbina i objasnila šta se tu zapravo desilo.

- Moj dalji rođak Ismet bio je na lečenju od kovida 19 u Domu zdravlja Novi Pazar. Tu je, kao i svi ostali pacijenti, bio smešten i normalno negovan, bez izuzetka. Zbog zabrane posete takvim pacijentima i ulaska u kovid bolnice, jedan od Ismetovih rođaka je molio da mu kratko snime Ismeta kamerom, kako bi ga video. Taj njegov rođak živi negde vani, nije duže vreme viđao Ismeta, a interesovao se za njegovo stanje - rekao je za Telegraf.rs Izudin Rozajac.

Na molbu tog rođaka, volonterka Emina je snimila kraći snimak i poslala mu.

- Ova mlada volonterka je napravila dobar odnos sa Ismetom - ona mu je kupovala potrepštine čak i od svog novca, oblačila ga, presvlačila, pojila i hranila u krevetu, šalila se sa njime, sve da bi olakšala  muke - istakao je on.

Međutim, nevolja je nastala kada se samo delić snimka koji je prosleđen rodbini proširio na društvene mreže, a ljudi odmah skočili da komentarišu, osuđuju, traže da Emina dobije otkaz. Hajka je trajala danima.

Emina Skarep, komentari

Komentari na mrežama / Printskrin: Facebook

- Sramota neviđena je napravljena prema ovoj curi, koja je u biti bila i jedina kraj njega, kao da mu je familija, jer ovog pacijenta, mog rođaka, niko nije posećivao, pitao za njega ili mu bilo šta donosio u bolnicu. Verovatno iz sažaljenja je ova mlada volonterka sve to za njega i uradila. Ova cura zaslužuje sve pohvale i hvale - kaže rođak pacijenta sa slike.

Emina, sa druge strane, kaže da ona neće zameriti osobi koja je navodno montirala snimak, ali da joj svih ovih dana, dok su optužbe iz celog Pazara pljuštale po njoj, nije bilo nimalo lako. 

Emina Skarep

Emina volontira još od početka epidemije / Foto: Facebook/Privatna arhiva

- Mnogo mi žao, ali pravda je barem isplivala na svetlost dana. U ovoj bolnici volontiram mesec dana, ali od marta i početka epidemije obilazila sam najudaljenija sela i pomagala ljudima. Moj odnos i sa Ismetom, i njegovom porodicom bio je korektan, rodbina je bila zadovoljna. Tražili su samo snimak da vide da je to to čovek kog sam ja gledala, da se o njihovom rođaku brinem - kaže devojka.

Bila je ogorčena kada je shvatila da je njen snimak izmontiran i zloupotrebljen.

- Svi ti komentari meni su zdrvstveno naškodili. Zbog silnih negativnih poruka morala sam da objavim ceo snimak, kako bi se narod uverio da se ovde ne odmaže, već pomaže... Nakon toga, stizale su i lepe poruke. Pravda je spora, ali dostižna - kaže Emina.

Mlada volonterka ističe da je ova ružna situacija neće obeshrabriti da nastavi da pruža ruku onima kojima je pomoć potrebna.  

(D. D. Savanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA