≫ 

Majku preminulog Luke (4) izvređala žena u menjačnici: "Vratila" joj je velikodušnim gestom

Sav novac koji je džangrizava gospođa izgubila, a koju više nije bilo moguće naći, jer je otišla iz menjačnice, Sanja je uplatila za pomoć maloj Nikolini

  • 26
Luka Kusovac i Sanja Knežević

Foto: M. B. / Instagram

Sanja Kusovac, majka malog Luke Kneževića, heroja koji je preminuo ovog proleća uprkos svojoj neverovatnoj borbenosti, doživela je da je na radnom mestu izvređa jedna sugrađanka. Ali, ova stamena žena, koja se bori ne samo sa tugom za izgubljenim sinom, već i za budućnost svoje dvoje dece, nije dozvolila da je uvrede pogode.

Uradila je nešto što je vredno divljenja - bes i destrukciju pretorila je u malo dobro delo.

Sanja Knežević

Printskrin: Instagram

- Došla je gosođa da menja novac kod mene. I zamenim joj 100 evra koliko je i dala. Ona će na to: "Ne, dala sam vam 150 evra. Pokazem gospođi brojačicu, prebrojim svoju kasu i viška nemam. Na to je usledilo vređanje da sam joj uzela i to sve ide na moju dušu. Nije prošlo ni 10 minuta, izlazim da sredim čekaonicu, kad na podu 50 evra. E pa, gospođo draga, nije kome je rečeno, već suđeno. Ja se za 50 evra neću obogatiti, ali ovoj devojčici su i više nego potrebne. Eto, tako bog namesti. A, drugima pamet u glavu za osudu. Nemojteee!!! Eto 50 evra tamo gde je najpotrebnije - napisala je Sanja na instagramu.

A ta devojčica je mala Nikolina Josić, devojčica koja se već tri godine bori sa sarkomom.

Nikolina Josić

Nikolina Josić, Foto: Budi human

Sav novac koji je džangrizava gospođa izgubila, a koju više nije bilo moguće naći, jer je otišla iz menjačnice, Sanja je uplatila za pomoć maloj Nikolini.

Poruka je jasna - budite obazrivi kada osuđujete, možda ste baš vi "krivi" u nekoj situaciji. I pazite koga osuđujete, jer tako olako sasuti paljbu na nekoga ko je možda isuviše ranjiv može da nanese mnogo zla.

Majka preminulog Luke opet se srela sa ženom koja je rekla da joj pare "idu na dušu" - I ona ima svojih muka...Posted by Telegraf on Четвртак, 06. август 2020.

 

 

Na kraju, šta možete da kupite za 50 evra, koje će ova gospođa verovatno još dugo spominjati? Kupiti nekome zdravlje i sreću je neprocenljiv čin. A za to novac nekada jeste potreban, ali ne vredi ni paru bez dobre volje u srcu.

Sanja je toliko toga prošla u svom životu, da ničija prosta ljutnja ne može da je poljulja.

Mali Luka - borac koji je prkosio svim dijagnozama

 

Luka Kusovac

Sanja sa porodicom, Foto: Mateja Beljan

Četiri godine Sanja je morala da steže srce kao kamen, da bude jača nego što bi i jedna majka pomislila da može biti - treće dete koje je dobila bilo je posebno, to je bio mali Luka.

Dečačić, za kog se ispostavilo da je natrposečno inteligentan, znatiželjan i pun života, rođen je sa fizičkim nedostacima protiv kojih se borio ni ne znajući da je drugačiji. A lekari su mu po rođenju dali samo jedan posto šanse da preživi.

Sanja se borila sa predrasudama, ali i za njegovo srećno detinjstvo. Odlasci lekarima, čudni pogledi, sumorne dijagnoze i uvek, na kraju, neka mala pobeda koja joj je davala nadu da će sve biti bolje. Kada su ključne bitke ostale za njima, sudbina je rešila da mali Luka izenada postane anđeo.

Kako pomoći Nikolini

 

Slanjem SMS poruke: Upišimo 482 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human482 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-503232-88

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002649.5

IBAN: RS35160005400002649555

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сварог

    4. avgust 2020 | 23:33

    У мрачним временима,мало светлости за душу и знак да није све изгубљено. Браво!

  • Goran

    5. avgust 2020 | 08:38

    Svaka menjacnica je u obavezi da ima KAMERU, stvar se mogla vrlo lako proveriti na snimku, i ustanovilo bi se sta se desilo, da li je predala odma 150, ili 100, a videlo bi se verovatno i da je tih 50eur ispalo. Druga stvar, lep gest radnice menjacnice, ali nikada ne bih smeo da tako brzo potrosim tudje pare, stavio bi sa strane i cekao...

  • Čiča

    4. avgust 2020 | 23:03

    Ne razumem priču. Znači ipak je gospođa dala 150€. Ispalo je da je pomoć dala tuđim novcem?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA