≫ 

Još jedna trudnica u Vranju pobedila koronu i porodila se: Milena je na svet donela divnog dečaka

Na Svetog Iliju takođe se porodila Vranjanka koja je pobedila koronu u trudnoći

  • 15
Trudnica, Milena Jovičić, Porodilište Vranje Milena Jovičić / Foto S.Tasić

Još jedna trudnica iz Vranja koja je imala korona virus i uspela da ga pobedi, porodila se u sredu oko podneva u ovdašnjem porodilištu.

Milena Jovičić rodila je zdravog dečaka, teškog četiri kilograma i to prirodnim putem. Njoj je ovo drugi porođaj.

Kako saznajemo, njen suprug je pre dva meseca bio pozitivan na korona virus, a ubrzo je virus potvrđen i kod nje.

Nekoliko dana pre porođaja, test je pokazao da je Milena negativna na koronu.

Gordana Đorđević, načelnica odeljenja ginekologije u vranjskoj bolnici, kaže da će ovakvih slučajeva biti sve više, jer se na Svetog Iliju porodila još jedna Vranjanka koja je pobedila koronu u trudnoći.

- Ono što mogu da kažem da je sva prilika da ćemo tek imati takve slučajeve, odnosno trudnice i porodilje koje su se izborile sa kovidom. Imamo dosta takvih trudnica naročito iz Preševa i Bujanovca, koje su se izborile sa virusom ili su zaražene. Imamo veliki problem jer je dosta takvih slučajeva koji nam pristižu - ukazuje Đorđevićeva.

Dva porođaja sa srećnim ishodom kod trudnica koje su imale koronu, obradovao je ne samo zaposlene u vranjskom porodilištu, već i ceo grad, jer ovako dobra vest se čekala, s obzirom da je prošle nedelje u Nišu preminula porodilja iz Vranja, koja je imala koronu. Njena beba je za sada stabilno, a rođena je carskim rezom u sedmom mesecu trudnoće.

Dve porodilje iz Vranja koje su pobedile koronu i rodile devojčicu i dečaka, za sada su dobro, kao i njihove bebe. Prema proceduri, one su u izolacionom bloku kovid porodilišta.

(S.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA