≫ 

Ohrabrujuće vesti iz Novog Pazara: Medicinska škola prestaje da bude kovid bolnica

Dalju brigu o smeštaju i lečenju obolelih u potpunosti preuzima Regionalni kovid centar u Novom Pazaru

  • 0
Novi Pazar, zdravstveni centar, vojska, satori, korona, koronavirus

Foto: Tanjug/Irfan LIčina

Gradski štab za vanredne situacije u Novom Pazaru, zbog smanjenja broja pacijenata obolelih od korona virusa, danas je doneo odluku o zatvaranju privremene bolnice za smeštaj pacijenata sa blagom kliničkom slikom, koja se nalazila u objektu Medicinske škole "Dva heroja".

Do preuređenja objekta škole u privremenu bolnicu došlo je posle proglašenja epidemije u Srbiji, a kako je danas odlučio Gradski štab, dalju brigu o smeštaju i lečenju obolelih u potpunosti preuzima Regionalni kovid centar u Novom Pazaru.

- U cilju obezbeđivanja uslova za početak školske 2020/2021. godine, osnovnim i srednjim školama u Novom Pazaru biće, po osnovu korišćenja pumpi za dezinfekciju, podeljena i određena dezinfekciona sredstva-  saopšteno je nakon sednice Gradskog štaba.

Količine natrijum hipohlorida za tu namenu obezbedilo je Ministarstvo poljoprivrede Srbije.

Na današnjoj sednici odlučeno je i da će Gradski štab kasarni “Rifat Burdžević Tršo" u Novom Pazaru donirati dezinfekcioni tunel, u znak zahvalnosti za svu pomoć koju je Vojska Srbije pružila u borbi sa epidemijom virusa Covid 19 na tim prostorima.

Video: Brnabić: Na Kosovu je ozbiljnija situacija sa korona virusom

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA