Preminulo sedam korisnika Doma u Donjem Dušniku: Još dvoje umrlo u ustanovi, nisu bili testirani

Na lečenju u Kliničkom centru Niš nalazi se još 12 korisnika

  • 0
Baba, baka, starica, starački dom Foto: Pixabay.com

U Domu za stare "Trem" u Donjem Dušniku kod Gadžinog Hana od posledica virusa korona umrlo je sedam korisnika, a na lečenju u Kliničkom centru Niš nalazi se i dalje njih 12, podaci su Instituta za javno zdravlje Niš (IZJZ).

Novih korisnika tog doma, u kojem je virus potvrđen 16. jula, sa simtpomima akutne respiratorne i crevne infekcije nema, a svi hospitalizovani korisnici i dalje su pozitivni na virus korona.

Od 19 zaposlenih u Domu, za četvoro je laboratorijski utvrđeno da su pozitivni na virus Covid 19, a jedan od njih i dalje je pozitivan i nalazi se na kućnom lečenju.

Iz IZJZ navode da je zvaničan broj preminulih od posledica virusa korona sedam, kao i da su još dva korisnika preminula u Domu, koji nisu testirani jer se to kasnije saznalo, prenose Južne vesti.

U Dom su vraćeni korisnici kojima je stanje stabilno i koji su negativni na virus, a do juče je sa lečenja otpušteno 11 korisnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA