≫ 

Hitno upozorenje RHMZ na jak pljusak sa grmljavinom: Ovaj kraj je prvi na udaru

U naredna dva sata oblačnost koja daje pljuskove i grmljavinu, a ponegde i grad iz Borskog okruga premeštaće se preko Pomoravlja, Šumadije ka zapadu zemlje

  • 4
Nevreme u Novom Sadu

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je u 16.35 hitno upozorenje za područje Srbije na jak pljusak sa grmljavinom i gradom.

- U narednih sat vremena na području Borskog okruga (okolina Bora) kiša, pljuskovi, grmljavina, grad i lokalno veća količina padavina - upozorio je RHMZ.

Hitno upozorenje

Printskrin: RHMZ

Pored ovog upozorenja, izdata je i najava.

- U naredna dva sata oblačnost koja daje pljuskove i grmljavinu, a ponegde i grad iz Borskog okruga premeštaće se preko Pomoravlja, Šumadije ka zapadu zemlje. Na području Braničevskog okruga mestimično kiša, a na jugozapadu zemlje i lokalni pljuskovi sa grmljavinom - navodi se na sajtu RHMZ.

Najava, RHMZ

Printskrin: RHMZ

Prema navodima meteorologa Đorđa Đurića, sa juga Rumunije nam stiže veoma snažna grmljavinska oluja koja je zahvatila je krajnji istok Srbije kod Negotina, Kladova i Prahova uz snažan grad.

U narednih sat i po vremena očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom i u delovima Pomoravlja, severoistočne, centralne i jugoistočne Srbije, u delovima Šumadije i Pčinjskog okruga, a lokalno se očekuju i obilniji pljuskovi, pri čemu bi u veoma kratkom vremenskom intervalu palo i preko 20 mm kiše po kvadratnom metru.

- Kako je Srbija i dalje pod uticajem visinskog ciklona, njegovo položaj je takav da nad nama preovladavaju istočna visinska strujanja, pa se grmljavinski i oblačni sistemi sa padavinama premeštaju od istoka ka zapadu - naveo je meteorolog Đurić.

Video: Potpuno obeleli pašnjaci usred leta: Jak grad pogodio Kamenu Goru kod Prijepolja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskren

    8. avgust 2020 | 17:16

    Oduševljen sam ima. Korone ima kiše ima oluje sve lepo baš je lep život!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA